Sidor

måndag 17 september 2012

Otänkt del 5 - Eklanda igen

Först hade jag tänkt lägga ner Otänkt-serien efter det fjärde inlägget, men så fick jag ett tips från andra sänghalvan om att det fanns fler vårdslöst planerade cykelbanor alldeles i närheten. Den här är så nära och så frekvent utnyttjad att jag helt hade glömt bort den. 

Vi är tillbaka där vi började, hemma i Eklanda, Mölndal och det här är nog den otänktaste av dem alla. Frågan är om någon människa någonsin tänkt så lite som vid det här tillfället?

Rakt fram i bild skymtar en större, något skymd bilkorsning där bilarna kommer ganska fort från höger resp. vänster i bild. 90% av alla cyklister ska rakt fram genom korsningen och därför har man byggt inte bara en, utan två viadukter för att leda cykelbanan under korsningen. Ni ser den första viadukten till vänster i bild och den andra ligger under korsningen så att man kommer upp på rätt sida av bilvägen igen, smart. För de 10% som vill åka vänster finns en avtagsväg direkt efter den första viadukten, allt för att hålla folk borta från bilkorsningen. Markeringarna för gång-, och cykelbana ser ni i asfalten en bit bort till vänster.

Så vem i h-vete har gått och målat upp en ny cykelbana som leder rakt ut i vänstersida av den skymda bilkorsningen och sedan tar slut. Vem?? Vem?? Gaaaaahhhh!!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar