Sidor

torsdag 6 september 2012

Otänkt del 3 - Björkris

Gnällkavalkaden drar vidare söderut och gästar idag Kungsbackas allra yttersta kretsar, nämligen området Björkris, den sista civilisationen som cyklisten upplever när man styr norrut mot Anneberg och Lindome. Detta är ett frekvent trafikerat cykelträningsstråk kombinerat med tidvis tät biltrafik. Därför är det ju tacksamt att man nyss satsat på en cykelbana den sista biten ut ur stan. Eller?

Gaaah! Dubbelriktad cykelbana som plötsligt mynnar ut i vägrenen på vänster sida av landsvägen. Åt ena hållet blir det ju jättebra - och det var väl ungefär så långt man tänkte. Här blåser sydvästlig medvind nio dagar av tio och det är dessutom lätt utför. Därför håller ju även jäkligt gamla människor över 20 km/h och då kan man hålla sig för skratt när man plötsligt möter bilar, som ju är vana att kunna använda vägrenen.


Se här så prydligt, skyddat och välkomnande det blir om man fortsätter åt andra hållet, in mot Kungsbacka. Till och med separat belysning på cykelvägen, så pengar verkar inte saknas. Bara vett.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar