Sidor

fredag 7 september 2012

Polariserad

Back in 2004 köpte jag min andra riktiga pulsklocka, en Polar 720i - den i rostfri finish. Den var utan jämförelse den fräckaste modellen, ni fattar ju själva - rostfritt stål, hur coolt borde inte det ha varit.

Den var mig kär och trogen i nästan sju år, överlevde allt från mindre trauman till rejäla krascher. Under Focus Cross Race 2005 eller 2006 satte jag framhjulet i ett surhål och flög över styret. Klockan tog hela smällen mot en sten och räddade mig den gången. Stainless steel vs stone, 1-0.

På den tiden, när en GPS var större än en frukt, var det ju diverse trådlösa överföringar som gällde från minutiöst injusterade sändare som aldrig villa sitta still på gafflarna. Men, det funkade ganska bra och var tillräckligt pålitligt. Framför allt så gillade jag Polarklockan för dess enkelhet och robusthet. Och varje gång jag skickade in den på batteribyte så hade Polar bytt någon liten osynlig del på garantin för att hålla den vid liv.

Så, en dag för två år sedan blev den där frukten aktuell igen när jag skaffade min första MacBook. I samma stund stod jag ju dessvärre utan överföringsmöjlighet mellan dator och pulsklocka, förtvivlan var total. Min Polar förpassades till högintensiva, stationära träningsaktiviteter, det vill säga till testcykeln. Alla vet ju att det som monteras på en Monark ergometer har därmed börjat sin resa och förvandling mot ett tillstånd av stoft.

För en tid sedan räddades min gamla Polar från sitt öde av sambon som tyckte den såg fräck ut. Rostfritt är ju känt från köksknivar, kylskåp och andra pjäser som utstrålar skärpa och stabilitet. Kort och gott, den har fått sig ett gäng löppass på sistone, ute i den friska skogen bland löv och lav. Och frukt.

I början av veckan tog historien en ny vändning i och med lanseringen av Polars nya modell RC3 GPS. Detta är den första Polarklockan med inbyggd GPS-mottagare och Mac-kompabilitet. Den har släppts i butik hos utvalda handlare och ni fattar ju vid det här laget att den redan sitter på min arm och gnider sitt metallspänne mot min Mac när jag skriver.

Närmaste hjälpsamma handlare fanns i Borås, så igår fick Henrikssons Cykel ett besök och sålde, tack vare ett trevligt bemötande, en extra pulsklocka också, en rosa Polar FT40.

Detta så att min gamla Polar 720i kan återfå sin plats på styret i tvättstugan och där tas av daga på ett olidligt långsamt och utdraget vis. Om någon av er får ett infall och känner att den är värd att räddas igen, inklusive diverse sändare, IR-adapter och styrfästen, hör av er så gör vi upp i frukt.

1 kommentar:

 1. Två första passen avverkade nu och klockan presterar som förväntat. Dessutom ger den feedback på skärmen efteråt. Där kan stå:

  "Du förbättrade din aeroba kondition, snabbhet och förmåga att bibehålla hög intensitet under längre tid."

  Eller min favorit:

  "Passet förbättrade din förmåga att stå emot trötthet."

  Jag saknar dock:

  "Det var onödigt att skrota i trappan på första crossvarvet. Plåstren ligger i badrumsskåpet på bottenvåningen."

  SvaraRadera