Sidor

onsdag 5 september 2012

Otänkt del 2 - Kållered

Dags för nästa tavla i galleriet "ogenomtänkta cykelvägar". Den här gången får den tomte som planerat cykelstråket genom västra Kållered stå i skamvrån en stund.

För att bygga lite bakgrund till resonemanget i detta fall vill jag få er att tänka lite större, lite snabbare. När man anlägger ett stråk som löper över flera kilometer, i det här fallet nära en mil långt, så bör man ha som mål att underlätta för cyklisterna och undvika avbrott, omvägar eller ologiska chikaner. I korta drag; raka spår, lite broms. Detta för att den positiva effekten av att färdas på cykel ska bli tydlig.


Den här situationen strax nordväst om IKEA är helt bedrövlig. Jag har färdats i 5-6 km på en cykelbana som upphör när den mynnar ut i vändzonen på en återvändsgata. Meningen är att man ska fortsätta cykla på gatan söderut och det är förstås inga problem - förrän den här skylten dyker upp följd av en gräsbevuxen trafikavdelare med decimeterhög kantsten. Cykelvägen fortsätter som ni ser, på andra sidan gräset. Även här kan man skönja ett visst slitage på gräset mitt i bild. Så klart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar