Sidor

söndag 12 augusti 2012

Jönköping enkel

I skuggan av Cykelvasan som glädjande nog vanns av Jesper Dahlström (känd från CX-cupen 2011) så planerade jag in ett distanspass på vägen. Det var ett tag sedan man fick en riktig kanondag i sadeln men igår var det verkligen helrätt dag att hänga in ett långpass. 20 grader, svaga växlande vindar och Radiosporten i lurarna.

Efter Gällstad hade jag landsvägen för mig själv ända till Taberg och emellanåt var det så där ödsligt vackert när vägen klättrade upp mot myrar och förbi stora gårdar mitt i skogen. Skönt flyt och inga störningar förrän vätskan tog slut med halvtimmen kvar. Missade troligen skylten i Gällstad som sade: "nästa brunn 50 km". Eller varför inte "nästa civilisation" eller "nästa ljud". Jag var ganska ensam, ni fattar.

Vatten- och luftskåpet på macken, den törstiges oas. Bonus till den som vet var bilden är tagen. Som ni ser på armvärmarna så har temperaturen på förmiddagen ännu inte orkat över 20-gradersstrecket.

De flesta skulle nog förbanna grusvägen när den dyker upp som en överraskning efter 135 km. Jag tog en snabb titt i kartan och konstaterade att höjden i bakgrunden låg i färdriktningen och därför skulle forceras. Tryckte därpå in lurarna i öronen, satte på Rammstein och tryckte leende gasen i botten så att gruset sprutade, uppför tre serpor på närmare 12%. Dogman fick en ruskigt cool gruspremiär.

Across country.

Tack till Erik som hjälpte till att hålla ner hetsen i början. Fint sällskap och viktigt kultursnack fram till 1:45 h. Därefter satte jag farthållaren men ökade lite i backarna på slutet.

Anledningen till Jönköpingsresan var ju de pågående SM-tävlingarna i Triathlon och därför passade det ju bra att supporten rullade in i målområdet fyra minuter innan Carolines målgång i går. Åkte alltså precis lagom fort från Göteborg. 

Idag slutade hennes lag fyra på SM-stafetten och vann den interna fajten bland tre team från Triathlon Väst och tio lag totalt. 

Triathlon Väst säkrar fjärdeplatsen i seniorklassen. Och nej, hon tävlade inte i jeansshorts.

I gårdagens SM-sprint korsade hon dock linjen sist av seniordamerna, 17 minuter efter en segrande Lisa Nordén som efteråt tackade för medaljgratulationen och ödmjukt levererade ett vänligt men missriktat erkännande efter sambons sex års tävlande;

-  Man måste ju börja någonstans.

2 kommentarer:

  1. Bilden: Gånghester. Armvärmare på och ca 2,5h cyklat,typ.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är det Gånghester. Fint vatten där.

      Radera