Sidor

onsdag 1 augusti 2012

Bike Respray Challenge 2013

Ja, snart är vintern här och då gäller det att ha något att åka på så att man kan balansera upp alla TC-kvällar i tvättstugan med nya, fartfyllda vansinnespass på snöströdda skogsvägar och sliskiga saltsträngar. 2003 byggde jag en cross på en Columbus X-wing med Veloce och lite Ritcheyprylar. De första åren gick den mest crosstävlingar och grusrace, men så kom den där första vinterträningen 2005 med Skara CK då det skulle köras på dubbdäck med skärmar och grejer. En snabb nedsunkning senare var hojen degraderad till den fantastiska skapelse som hållit mig rullande sedan dess. Utan meck, större renovering eller ens vajerbyte.

Old faithful.

De senaste två vintrarna har cykeln på olika sätt signalerat budskap om vårdbehov, men trots 25 procents bromskapacitet, möjlighet att välja bland 2 av 18 växlar, olidligt rassel, knak och stånk så har jag valt(?) att ignorera och pressa vidare. Men, när så plåtskärmen rostade av i vintras...så gjorde jag inte så mycket heller utan löste situationen med buntband, körde klart vintern och hivade upp eländet på vinden där det fått ligga till sig i sin dräkt av salt och gojs.

Men nu jäklar ska det bli nya höljen! Passade på att riva hela hojen och lackera om också.


Går för seger i "Bike Respray Challenge 2013" och eftersom jag vet att ni gillar det så kommer det en närbild på överröret, som jag är lite extra nöjd med.

Blanksvart lack - maskerad med handutskuren logga - sprayad med mattsvart lack.

Ovanpå omlackad ram och renoverade komponenter ska det monteras nya rostfria skärmar inköpta på Veloform i Göteborg. Därefter är den nog redo för nästa 10-årsperiod.

- - -

Även på bilfronten gäller det att vara förberedd inför vinterns antågande, klämdagar och extremlöpsedlar. Känner ni någon som behöver en kick i ryggen eller bara har bråttom jämt? Tipsa gärna om vår "värsting" som är till salu och nu ska bytas mot.... en annan vit Audi A4.

Varför krångla till det?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar