Sidor

lördag 8 juni 2013

Marstrand Classic

Fler sköna timmar i loggboken efter dagens lyxklassiker till Marstrand, ett pass som körs endast när solen skiner och cykeln är nytvättad.

Det började lite trevande i morse när Mölndal bjöd på 14 grader och dis. Hisingssidan följde sedan upp med en regnskur innan vi fick blå himmel och sol närmare kusten. Resultatet blev till slut nästan fyra timmar i sommarvärme med finfika och små sköna vägar som gjorda för partempo och småsprätt.

Vi missade förstås avgången på Kornhallsfärjan med en minut och fick därför vila onödigt mycket. Så mycket att vi efter landstigningen fick gå runt på tvåminutersförningar upp till Tjuvkil för att förtjäna lite fika senare.

Sista biten ut till Marstrand är vacker då vägen går över broar och små öar. Kommunen har lagt massor av pengar på att bygga cykelbana den sista milen, men har inte brytt sig om att sopa den alls efter vintern. Så, den användes inte. Tänk så fel det kan bli, för alla. Det mest komiska är man verkar spendera mer pengar på att bygga ut den ytterligare en bit, men det går väl på ett annat konto.

Väl på plats i seglingsparadiset mötte resten av respektive familj upp i bil och vi fick en fin lunch med utsikt över dyra båtar och dyra hus. De nya dyra cykelskorna upptäcktes också, men jag tror att vi räddade upp det med att hävda att de är gamla eftersom de användes redan på Mallorca i april.

Om någon blir sugen på att uppleva en av västkustens riktiga pärlor till cykel så går det alldeles utmärkt att ta sig dit och hem från Göteborg på olika vägar utan att fastna i för mycket trafik. Detta har ni förstås redan koll på, men här kommer en karta på dagens vägval.

Allt grönt är skönt. Resten är vägarbete och uppgrävd asfalt. 
Färjeförbindelsen ligger vid Kornhall, nordost om Nolvik på kartan. 
Rutten är ca 115 km.

I kväll är det Roller Race vid Röda Sten. I morgon blir det distans med GCK och sedan blir det järnet på jobbet hela veckan. Och nästa helg ska det köras tandemdressin i Dalsland. Ojojoj....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar