Sidor

tisdag 4 juni 2013

Kvalitetskväll

Det var ganska länge sedan jag körde ett rent kvalitetspass, ett där den kvalificerade träningen inte utgjordes av ren mängd och avhållsamhet från socker. I kväll var det därför dags för lite skoj med klubben för att se vad benen kunde prestera under hot och med kistan full av käk.

Sällskapet GCK and Friends (dvs MCK och CK Master) dånade ut ur stan vid 18.30 för att sprätta ikapp genom ett par timmar kuperad terräng. Lasse guidade - vi gasade, både uppför och mellan backarna. Lite fartlek, lite lagtempo, lite enminutsförningar. En skön mix där kroppen gillade läget och var på ett bra humör. Hemma vid 21 för att smiska in lite hemmagjord hallonglass. Det blir mycket glass nu.

Kvällens cockpit - rent och snyggt. På armen sitter en Polar RC3 GPS och loggar passet. Den funkar fint och är lätt och platt. Tänker aldrig på att jag har den där.

Schhhhhhhhhhh - whoff, whoff, whoff, schhhhhhhhh.

Ikväll trycktes det en del....

I morgon är det dags för den årliga bergstempotävlingen upp mot Brudaremossen, Bergakungatempot. En av frågorna vi ställde oss under kvällens pass var om man som cyklist får lov att dyka upp, ombytt utan att delta. Är det okej att leka publik och skylla på träningsupplägg, förkylning eller gikt och komma undan med det. Eller måste man starta om man släpat sig dit till cykel. Det återstår att se. Kanske tar och faxar in något av mina gamla resultat och ser hur långt det räcker, för egentligen hade jag tänkt vila i morgon.

På torsdag ska det cyklas däremot, gärna långt och länge. Sedan tio år tillbaka vet jag inget annat eller bättre sätt att spendera vår nationaldag på. Gott så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar