Sidor

måndag 3 juni 2013

Dogmadunder - Dunderdogma

Sagolikt kvällspass idag på nya Continental GP4000 tubdäck.

Det är inte mycket som går upp mot kombinationen av ett par komfortabla tubdäck, monterade på ett par stenhårda, högprofilfälgar. Hjulupplevelsen är stenhård pang-pang, men samtidigt mjuk, levande och superkontrollerad. Precis som Pinarellon. Undrar om det över huvud taget finns något annat cykelbygge som matchar den här hojen på så många punkter.

Bland de åtta racerhojar jag slitit på genom åren finns det ingen som kommer i närheten av upplevelserna jag får på Dogman. Samtidigt som design, finish och detaljarbete får mig att flina av välbehag varje dag så får jag känslan av att hela cykeln är fräst ur ett enda materialstycke. Ett fantastiskt homogent och stabilt intryck. Stenhård och vansinnigt kursstabil i hög fart. Lekfull och komfortabel i låg fart. Inte flexig, sällan nervös, aldrig tråkig.

Med detta sagt så kommer här ett sista tips. Spring inte hem och bygg er en Pinarello Dogma2 idag. Vänta lite till, så blir det ännu bättre.

Om ni sitter riktigt tysta och fokuserar hårt så kan ni höra ljudet från bilden. 
Och ni vet att ni gillar det.

Italienska prylar i all ära, när det kommer till däck så vänder jag mig gärna till tyskarna. Och till holländaren. Och på tal om han, snart är det dags för en av årets höjdpunkter, nämligen lagerläggning och montering av säsongens crosstuber. Dags att vända upp limburken, rigga riktstället och trolla bort några kvällstimmar i verkstaden. De snabba, dammiga sommarpassen med extra bredsop lockar.

Vad tror ni annars om att ha en sådan här stående ifall andan faller på och rötterna breder ut sig över stigen?

1 kommentar:

  1. Dogma2 är helt klart fin ja, men Dogma 65.1 Think 2 är ännu finare, inga stora skillnader men små. Hade också velat ha en efter att under många år ogillat Pinarello ;) Dogma2 har fått mig att tänka om

    SvaraRadera