Sidor

söndag 7 november 2010

Såg ni startraketerna?

Aaaaah, vad gött den satt! Var superladdad inför Mölndalstävlingen idag och fick verkligen möjlighet att ge allt i tuff konkurrens. Tog en fin sjunde placering, tappade tyvärr en på sista varvet, men fick ändå ett bra betyg inför nästa helg.

Eftersom det var hemmatävling och så många hade kommit för att titta så kände man ju sig tvungen att hitta på något kul. Så, jag tog starten och höll den ända tills jag slet ur högerpedalen i första kurvan, ställde cykeln på tvären och tappade fyra placeringar. Lite snopet, det hände på samma ställe på sista varvet när jag skulle täppa luckan som Adam Steen just öppnat via en ryslig attack ut på vänsterkanten. Tappade tyvärr kampen om sjätteplatsen där när luckan växte till 20 meter inför hans bästa parti på banan. Var nästan ikapp på gräset och hade hoppats på att kunna täta med en rejäl spurt, men problemet är ju att Adam också kan spurta.

Lucka direkt...

Tuberna bet riktigt fint i de långa, snabba gruskurvorna idag och limmet satt där det skulle, d.v.s kvar. Skönt att kunna kliva på ordentligt på de lättåkta partierna.

På näst sista varvet körde jag snabbt med Steen på hjul och vi var nog inte mer än fem-sex sekunder bakom Janne där ett tag.

In mot sista varvning och bakom laddas det för attack om sjätteplatsen.
Alla foton: Caroline Filipsson.

När man summerar dagens insats så blir det svårt att hitta några större fel. Kroppen gick alldeles utmärkt och cykeln likaså. Körde otroligt inspirerat, fann flytet direkt och fick mycket välkommet stöd runt den fantastiska banan som passade mig nästan perfekt.

Nu ska jag bara njuta av den här dagen, ladda inför en ny arbetsvecka och blicka fram mot min andra start i ett svenskt mästerskap i cykelcross på lördag. Har fipplat in några CX-bilder i Picasa här till höger också.

Vi ses i Kumla!

1 kommentar:

  1. ahh, jag noterar att du har för avsikt att gradera ned dig kommande helg, synd, tror veteranklassen kan bli en riktig höjdare. kör hårt och ska bli intressant att se dig och dina prestigefulla kollegor./stef

    SvaraRadera