Sidor

lördag 7 september 2013

Tre bra köp

Idag har en betydande distans tillryggalagts till fots med den alldeles unika målsättningen att komma hem med en fin fotogenlampa. Känn på den!

Att elda är ju en instinkt, född ur evolution och en liten gnutta sjukligt beteende, i alla fall hos oss pojkar. Lysa upp grottan, griljera antilopen och allt det där. Tidigare i sommar besökte vi goda vänner i Uddevalla och framåt kvällen dök en liten fotogenlampa upp på bordet och gjorde allt mysigt. Där föddes en tanke om att komplettera det egna hushållet med dylik pjäs, som kontrast till varmvit LED, energisparlampor och standbydioder som härskar hemma.

Rundbrännare 14''' Karlskrona Lampfabrik.
Efter att ha läst in mig på området, främst via fotogenlampor.se (var annars?), stod en lampa överst på önskelistan vid 35-årsdagen tidigare i augusti. En liten dedikerad slant trillade in, vilken jag idag resolut tryckte ner i vänsterfickan på mina shorts innan vi klev ut genom dörren och tog raka vägen genom skogen mot Linné och Elektrotekniska Byrån.

Utbudet i butiken var begränsat, men innanför disken fanns en nostalgikammare fylld av delar till oljebrännare. I hyllorna stod kompletta fotogenlampor varvade med skärmar, behållare, brännare och allsköns tillbehör. Efter en stund hade bilden klarnat över vad jag var ute efter och efter två stunder hade jag plötsligt slaktat två lampor och byggt en egen, tredje lampa av delarna. Någonstans i den här vevan uppenbarade sig en kvinna ur butikspersonalen, uppenbart orolig över utvecklingen i lokalen. Men, det var för sent. Den stod redan där, mitt eget mästerverk som ville följa med hem i påse.

Så fick det bli, cash över disk och ner med lampdelarna i två stora kassar att kånka hem. Och ni kan ju gissa hur fint lampan brann sedan, efter 16 km promenad i 24 graders värme.


Det andra köpet som jag är lite nöjd med är den nya bilen som är på gång. Mer om det senare. Under tiden finns den nuvarande till försäljning här.

Det tredje köpet är ett genialt skydd till mobiltelefonen. Det kallas Griffin Survivor+ Catalyst och är en helt vattentät och stötskyddad polykarbonatbox till iPhone 5. Telefonen blir förstås stor och klumpig med skyddet på, men fördelen är att alla funktioner finns kvar och funkar genom plasten. Det går utmärkt att ringa, fotografera och hörlura fastän det ösregnar eller översvämmar - cool!

Billig och snabbt i brevlådan från dustin.se, men verkar bara finnas till iPhone 5. För mindre telefonmodeller kan man fylla ut glappet med vanligt fogskum.

I morgon söndag blir det premiärtest för monstret ovan i ryggfickan under ett distanspass i värme. Då ska det tryckas italiensk linjehoj, banne mig. Klockan 09.30 rullar vi från Preem Slottsskogsvallen.

Pinarello Airlines - out!

1 kommentar:

  1. Alternativ till fogskum:
    http://www.clasohlson.com/se/Skal-för-iPhone,-Griffin-Survivor/38-4656

    SvaraRadera