Sidor

lördag 14 september 2013

Pipisquallo Cotton

Dags för däcktest!

Dugasts Pipisquallo är en korsning av två andra, klassiska däckmodeller i sortimentet. Diamantmönstret i mitten (från Pipistrello) ska vara snabbt och greppa fint på löst underlag medan "krokarna" på sidan (från Rhino) ska greppa i kurvorna. Dock är de bara hälften så höga mot mönstret på Rhino, så hela däcket känns ganska snällt i rullmotstånd. Ska bli riktigt kul att prova på grus och torrt gräs.

Bomullssidorna är inpregnerade med ett tjockt lager Aquasure, för att motverka nedbrytningsprocessen och underlätta tvätt. Aquasure är världens klistrigaste produkt - få det inte på händerna!

Klart för test! Som grädden på moset har hojen nysmorda vevlager och ompysslade nav.

"The Badge" pryder numer sadelröret.

Imorgon körs första Introcrossen för säsongen. Vi startar kl 10.00 vid Hästhagen, Skatås, och som vanligt tröttar vi ut oss med diverse tekniska övningar fram till kl 11 då startskottet går för en enkel men oerhört prestigefylld träningstävling.

Ett torrt Hästhagen tordes vara Pipisquallons perfekta arena så det första riktigta racetestet blir nog imorgon.

Statusen på hjulfronten är nu betydligt bättre än tidigare i somras då jag bara hade framhjul körklara efter ett antal incidenter. Tre tränings/tävlingsklara par hänger nu i verkstaden och det fjärde paret behöver lite kärlek vilket jag har slut på för tillfället. Därför är det bättre med en ny ägare. Lägger upp lite bilder i nästa vecka, men om det redan nu är någon om är småsugen på ett par carbonhjul med färdiglimmade tuber och Campabody till vrakpris, så dra ett mail till info@bjornfredriksson.se.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar