Sidor

måndag 2 september 2013

CX-söndag

Strax efter kl 09 i går morse öppnades himlen och ytterdörren. Resolut klev jag ut i ösregnet, gränslade crossen och styrde västerut, rakt in i famnen på 18 sekundermeter från Kattegatt. Givetvis bar jag korta cykelbyxor utan benvärmare men hade dagen till ära strukit på ett tunt lager crossalva (liniment) över knäskålarna för att några få, ohyvlade hårstrån åtminstone skulle lägga sig ner åt samma håll.

Vid samlingsplatsen inne vid Vallen stod tre frusna och väntade. Diskussionen tog fart och snart hade vi fastnat där under trädet, jag tror vi snackade om cykelstrumpor. Till slut bröt vi upp och klättrade till toppen av Änggårdsbergen via steniga stigar, därefter utför bland fler stenar och rötter mot Eklanda och sedan vidare mot Lackarebäck och Gunnebo på småvägar.

Gunnebovarvet låg öde och med den starka vinden i ryggen uppför syrabacken skulle man kanske satsat på ett PB. Istället smög vi runt varvet och avslutade med ett bejublat mekstopp sedan mitt bakhjul lämnade flera spår efter sig i det fuktiga gruset.

En snabbriktning för att få hjulet att gå fritt från bromsen, förevigat av Erik Saeden.

Ett hjul som börjat skeva är ju en följetång och därför var det smidigt att ha cykelhandlare med ekerverktyg i gruppen. Själv har jag av tradition och principskäl aldrig med annat än en pump. Helt säkert en usel princip, men likväl en princip. Crossåkare kan vara principfasta.

Efter Gunnebo rullade vi runt sjön och tog ett varv vid Råda Säteri. Avslutningen in mot gården är grym där man får trampa ur 42/12 i 45 blås, ståendes med händerna i bocken på en markväg med framdäcket sladdandes mellan hjulspåren. Får nog montera min GoPro på styret och göra ett nytt besök vid säteriet då det är ett riktigt actionspäckat varv på drygt 3 minuter man får till där.

Erik, Patrik och Karlsson, vars Dugaster kraftigt, dock inte till fullo, kompenserar för skärmarna.

Passet avslutades med den tunga ridvägen norrut, därefter Delsjöområdet med ett stopp vid badplatsen för ett kort banrek och lite bus i sanden. Lagom till nästa skur nöp vi en kopp kaffe hos "Grisen" och därefter skakade vi av benen via golfbanan och Lackarebäck igen.

Typisk cx-söndag kring Göteborg.

På onsdag vrängs det lunga vid Vallen kl 18.30 och då står hojen på nya däck och raka hjul, om allt går vägen och limmet är med mig. 

Fridens!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar