Sidor

lördag 31 augusti 2013

Tjörn Triathlon & CX-söndag

Lördag och Tjörn Triathlon på programmet, som publik. Fantastiskt trevligt arrangemang att titta på, uppleva och reflektera över. Att strosa runt i Skärhamn en hel halvsolig dag i slutet av augusti är inte fel alls. Intressant nog stötte jag på ovanligt många bekanta hjälmansikten som försökte undkomma kameralinsen, vilket leder till frågorna; är det en oroväckande trend att allt fler cyklister dyker upp i startleden? Eller är det Triathlonsportens välsignelse? 

Hur som helst är alla glada, öppna och vänliga mot varann. Nästan som inom cykelcrossen där vi dessutom jobbar mycket med omvänd psykologi, ironi och rena trakasserier. Men så är vi ju få, inskränkta och galna också. Gott så.

Kameran smattrade hela dagen, här är några sköna bilder.

"Någonstans här tappade jag vårt ankare förra sommaren..."

En strålande vacker sensommarmorgon med fantastiska färger överallt. Till havs!

Sista startgruppen höjde havsnivån rejält.

Den här f.d. elitcyklisten, tempoikonen och tillika lag-SM-medaljören ville att jag skulle "pixla" hans ansikte. Att återge hans ordagranna sammanfattning av Triathlontävlingen torde definiera begreppet "lose-lose", så jag låter bli det. Vi konstaterar bara kort att ingen cyklade så långt som Glenn idag.

Aktivitus-Mattias aka Lunkan svepte hem segern i Master 40-44 med tio minuters marginal efter fin upphämtning på cykling och löpning.
 
Cross-Mattias in på en fin-fin topp-30 i Motion. Om han fortsätter med sina 5-timmarstävlingar är vi lite oroliga för snärtigheten över 40 minuter i höst. Men, en sann crossare är ju aldrig orolig själv, än mindre har han varken självinsikt eller logiska träningsupplägg, så det här kommer att bli kanon.

- - - - - CX-söndag - - - -

I morgon laddas det för en så kallad cx-söndag aka Safaricross. Det betyder att man kör cross istället för landsväg under det sedvanliga distanspasset. Samling vid Slottsskogsvallen kl 09.30 för 3-4h på grusvägar och stigar runt stan. Naturliga temposkiften, styrkeintervaller och alaktacid spurt i en skön och hemlig mix som ingen begriper. Bara kör!!!

Cykelcrossträning - ett exempel på utvecklad galenskap inom ramen för "vuxna män gör saker tillsammans".

2 kommentarer:

  1. Lite CX över den bilden på mig ju. Hoppar på cykeln i farten, eller är det av?

    SvaraRadera
  2. Fina bilder! Kameran smattrade hela dagen skriver du. Nyfiken på om jag fastnade på något kort :) Hade nr 176, blå topp, vit canyoncykel. Mvh, Claes

    SvaraRadera