Sidor

onsdag 2 mars 2011

Spring i benen

Ville bara meddela att kvällens löppass kändes riktigt snyggt. Mitt löparknä vilar för tillfället även om jag kan förnimma att problemet ligger och lurar, berett att träda fram så fort en liten löparform ger sig till känna. Det brukar gå att avverka ca 20 pass innan det skiter sig, så det passar ganska bra att mata på fram till Mallorcaresan i början av april.

"Löpning för hjärtat, cykel för benen". Jag har låg nytta av löpkapacitet lokalt i benen under cykelsäsongen, men central kapacitet, d.v.s. hjärta med tillhörande syretransporterande funktioner, går ju att träna upp genom att springa. Just därför är löpningen ett perfekt komplement till cykelträningen för mig då jag har lätt för att springa med hyfsat hög puls. Kroppen känns inte alls lika ledig och effektiv i löprörelserna och just känslan av denna ineffektivitet driver upp pulsen och gör gott om man är ute efter att bli trött. Samtidigt är det en fräck upplevelse när man väl tränat upp benen lite och det plötsligt bär iväg i 4-minuterstempo med hjälp av den stora cykelmotorn.

Annars känns balansen i träningen helt rätt just nu. Trenden är ökande, både i mängd och i intensitet och det korta målet är Mallorca där jag vill kunna ha roligt i backarna. Därefter behöver nog R3:an rastas i några kalla och skitiga seniortävlingar på vårkanten.

1 kommentar:

  1. Vi ses på Mallis! (bor ju på samma hotell såg jag)
    Och sedan blir det kamp på riktigt, på de där kalla och skitiga seniortävlingarna. Jag har nämligen också en R3a som måste rastas! :-)

    SvaraRadera