Sidor

söndag 20 mars 2011

Dieseldistans och semlestötar

Efter en inledning på veckan som var fylld av snor, host och harkel så tog det sig sakta och jag skruvade upp träningen i den takt som kroppen tillät. I tisdags var det fortfarande tjockt i nosen så jag tog distanspasset över Frillesås i en ny A4 från Audi Göteborg på kvällen. Efter 3 000 körda mil sedan juni börjar det redan bli dags att snegla på en efterträdare till vår kärra i sommar.

En sådan här under takstället skulle nog inte misspryda cyklarna.

I den senaste versionen av A4:an har doktorerna från Ingolstadt lyckats förbättra en redan suverän förarmiljö och den förfinade dieselmotorn går mjukare och tystare än tidigare. Det finns ett par detaljer som jag inte är så förtjust i, men de kommer att få gillas när det väl beger sig. Efter över 100 år verkar det dessutom som om handbromsspaken till slut gjort sitt och vissa invanda räddningsreflexer kan sorteras undan. Under åren är det väl åtminstone ett par terrängbesök som kunnat avstyras genom ett distinkt och beslutsamt begagnade av den gamla "kryckan".

På tvåhjulsfronten blev veckofacit fem pass med avslut idag då vi susade runt Lygnern i dimman. För den som inte kört "South Side" via Hällingsjö och Sätila; så här kan varvet se ut.


I trakterna kring Fjärås lanserade jag idén om ett kaffestopp i Kungsbacka, ett förslag som tog sig snabbare än eld i håret. Javakoppen räckte till en sista tempohöjning ut mot Anneberg, men efter Kållered blev det tydligt att kroppen till slut var tom när semlestötarna* från resten av gänget fick se sig obesvarade.

Veckans "förgyllda ekernyckel" går tveklöst till min sambo Caroline som gjort en urstark utepremiär på cykel i helgen och med djupfrysta händer hängt in drygt 170 km på sin tunga hybridcykel. Stark insats!

* semlestöt = vänskapsprövande farthöjning under passavslut till följd av sockerintag

3 kommentarer:

 1. Känns som jag missade något idag....fick hålla tillgodo med hostande,snorande och skrikade syskonbarn istället :S Hade föredragit snoriga, svettdoftande cyklister på ett café i Kungsbacka istället!

  Jonas

  SvaraRadera
 2. Så det blir en Skoda igen? När ska du skaffa en riktig bil då typ med två ovaler och en propeller i grillen?

  SvaraRadera
 3. Jag har redan hunnit nästan 3000 mil med min "nya" sedan oktober....

  Stefan

  SvaraRadera