Sidor

torsdag 3 februari 2011

Hit & Run

Inget sätter fart på humöret som en saftig parkeringsskada till den höga, klara vinterluften.

Ur kategorin; Att få så lite som möjligt för ett par tusen kronor finner vi:
"Självrisk på parkeringsskada orsakad av okänd"

Till dig, förare av ett silvrigt fordon som parkerade i vår framskärm igår kväll, har jag följande att säga: (eftersom jag inte vet vem du är så får jag göra antaganden, en gärningsmannaprofil, om du vill)

- Eftersom du har en silvrig bil så har du nog inget större intresse av att göra särskilda val i livet. Jag tar en kebabpizza, jag tar all semester i juli, jag tar en silvrig bil. Du gillar sol, lönehelger och du "tar fram din cykel på våren när gruset är borta från cykelvägarna".

- Eftersom du av allt att döma gjort en grov missbedömning av vart ditt fordon slutar så tror jag att du har svårt för att göra korrekta bedömningar även i andra trafiksituationer. Jag slår vad om att det finns minst tre bucklor på ditt fordon sedan tidigare, alla resultat av det du kallar otur.

- Med anledning av din, i egen mening, oförklarliga men frekventa otur så tycker du inte att man behöver åtgärda eller anmäla dylika händelser, eftersom det ändå kommer att hända igen.

- Av riktningen på skadan att döma så har du träffat vår blir framifrån. Det innebär att du, i förhållande till vår bil, parkerade närmare ingången, troligen i din strävan att gå så kort distans som möjligt. Du har lite problem med vikten. Kanske ska du skära ner lite på kebabpizzan?

- Ditt beslut att avvika från platsen utan att göra något försök till att kompensera eller kontakta oss får mig att tro att du i andra situationer far med osanning, hittar på egna regler och har liten eller ingen respekt för andras egendom. Din oärlighet kommer väl till pass när du ska förklara det svarta märket på din bil för din sambo.

- Och till sist, det faktum att du chansar på att ingen sett dig på en parkering som vid tidpunkten var både upplyst och välbesökt vittnar om att du är lite dum i huvudet. Något som kvarstår efter att vår skärm är fixad.

1 kommentar:

  1. Alla, och då menar jag ALLA som kör på andra stillastående fordon ska skickas direkt till fängelse. Det finns inget utrymme för rättssäkerhet när det gäller denna fråga.

    SvaraRadera