Sidor

lördag 19 februari 2011

Gul(d)

Dags för det sista inlägget i den gula serien om gamla Skara CK. Nostalgi levereras bäst i lagom stora portioner och gränsen är redan passerad med råge.

Ibland gick det bra för SCK och det berodde uteslutande på en man, en invandrad MTB-åkare från Skövde vid namn Henrik.

Henrik Åbom vinner Svanesunds linje 2005 före tre norrmän som förgäves försökte plocka ner honom i spurten. Undrar om det inte är Cross-Karlsson som kniper femteplatsen?

En annan frontfigur i Skara var Jonas Olsson, killen som samlade upp mitt intresse och styrde upp tillbehörsshopen jag åkte på. Han lärde mig att cykling måste vara snyggt, ideal som jag på senare tid fått försvara iförd ett tjock lager lera i ansiktet.

Det finns hur mycket bilder och historier som helst från den gula tiden, särskilt om det knyter an till träning i någon form då vår citatspruta Jan-Åke alltid förgyllde tillvaron. Som en hyllning till honom och allt han står för avslutas härmed serien med ett uttalande från just denne man:

”Köra ett lugnt distanspass? Då kan man lika gärna ligga hemma i sängen och sparka sig trött.”

Världsklass, vi tar ett citat till:

”Hård sydväst och ösregn. Nu skulle man köra tempo på E20 till Göteborg med dynamon påslagen och dåligt med luft i däcken så det går extra tungt. Klarar man det då kan man kalla sig cyklist sen.”

Aaahhhhh, ett till:

”Jag har inte ätit varm mat på 28 år.”

Och ett sista:

”Kolla, här är det någon som har satt ett par skärmar på en Pinarello. Det är ju helgerån för faan.... och baklampa också!”

Godkväll...

3 kommentarer:

 1. Grym nostalgitripp du levererar Björn! Fantastiskt mycke roligt som hände under den gula tiden :)

  SvaraRadera
 2. Fantastiskt mycket tvåtaktsavgaser fick man i sig också. Nu minns jag plötsligt det här pace-citatet. (österut från Stenstorp mot Ekedalen).

  "Nu håller jag jämn gas med motorcykeln så ligger ni bakom. I backen där framme blir det jobbigare för er, men MC:n är rätt slö så den sackar lite också. Det behöver ni där."

  SvaraRadera
 3. Klockren!! Jan åkes citat är otaliga, och så ärliga. Vilken underbar tid.

  SvaraRadera