Sidor

torsdag 19 juni 2014

Dugast på väg

Som att äta semlor i januari. Eller att snylta från undre lagret i en Aladdinask innan romrussin i övre lagret är tagen. Som att ta ledigt en dag innan semestern för att hinna varva ner.

Som att köra Dugast på sommaren.

Klassisk stil möter italiensk design och en massa bokstäver. Det blir galet och helt underbart.

Höst är cross och cross är tub. Tub är i mitt fall Dugast, närmare bestämt Rhino 32 för sliriga dagar i fält och Pipisquallo 32 för snabba dagar på stäppen. Av det närmare tiotal olika tubdäck jag haft nöjet att slita på de senaste åren så står de handtillverkade bomullstuberna från Holland överst på önskelistan. De får mig att åka snabbt, dels för att de rent fysiskt innehar rätt egenskaper, men kanske mest för att jag känner mig trygg på cykeln och sällan blir överraskad. Och när man är trygg så trampar man hårt, genom kurvorna.

Den generella nyttan med väntan har gått mig förbi och därför har heller aldrig konceptet att vänta länge för att det sedan ska smaka gott, fått något fotfäste hos mig. Det är början av juni månad och hösten känns avlägsen, rent av fjärran. Vardagen känns fattig, berövad ett mästerverk, ett mudderverk. Sådan tur då att Dugast Strada Cotton 25 finns att tillgå, lagom till sommaren.

Man måste erkänna att han är lite klurig, cykelhandlar'n. Som så ofta hos Karlssons Cykel handlar det inte om vad som sägs, utan vad som inte sägs. Vad som hänger i taket där du först inte tittar. Allra helst ska det ligga nedpackat i någon låda som står snett uppställd ovanpå en barnsadel, cykelkorg eller annat oskyldigt tillbehör. Men där i lådan finns guldet. Och när han frågar om man ska ha, så ska man det.

Däcken sitter nu på och det matas mil, på olika underlag, i olika farter och syften. Jag ber att få återkomma under och efter sommaren med utvärderingar. Tills dess får ni testa själva, han har en del magi kvar i lådan för under 700 kr/st. Det blir en beige sommar!

3 kommentarer:

 1. Najs. När övergår cliffhangern till att man får läsa lite mer om nya crossen?
  Själv så ska jag försöka leta fram den Dugastsulade X-firen ur byggdammet för nu tycks det ju vara mindre än två månader kvar till tävlingspremiär!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Riktigt! GeRILLaCROSSEN börjar den 14:e augusti och då gäller det att damma av sin Ridley, för att sedan damma på den igen. Vi hoppas på torra, snabba banor samt saftiga korvar. En officiell inbjudan är på väg att leta sig ut i olika forum.

   Ett inlägg om nya crossen kommer så snart jag hämtat mig och kan beskriva upplevelsen i sansade ordalag. Det är för tidigt än. Jisses!!

   Radera
 2. Nu skruvade du upp cliffhangernivån ytterligare. Bildreportage önskas!
  Dax för kanskecross eller distanscross kanske?

  SvaraRadera