Sidor

måndag 9 juni 2014

Campagnolo CX - bromsar

Detta är ett inlägg i bloggserien Campagnolo CX, läs mer här.


Modell: 
Campagnolo CX brakes, svarta


Beskrivning:
"CX brakes" antyder att det bara finns en sorts bromsar i sortimentet, förvisso i svart eller silver, men man behöver inte besväras av andra navbaserade avarter. Här får du klassiska cantileverbromsar i aluminium med justerbara belägg, snabbspänning på wire och balansering av armarna. Länk till mer produktinfo.

Leveransomfattning:
Två par bromsarmar med belägg, ok, wire och justerskruv. En trevlig detalj är att man får med fyra små wirehylsor, att klämma fast när man kapat färdigt. Om du ska bygga cross själv, glöm inte att skaffa en sk "hanger". Den ingår normalt inte i varken styrlagret eller bromsarna, men behövs för att hålla (mot) höljet från reglaget och fästs runt gaffelröret, under distanserna.

Vikt:
284 gram för två kompletta par bromsar. Tillv. uppgift är 276 gram. Jag har kört cross problemfritt med bromsar under 200 gram, men då är finish och justermöjligheter inte alls i den här klassen. Om man tycker att Campas bromsar är aningen tunga så kan jag rekommendera ett byte av de fyra kraftiga stålbultarna som drar bromsarmarna i gaffelbenen. Sådana finns ju i titan och spar säkert 10-12 gram.

Synpunkter före testkörning:
Att Campagnolo bygger fälgbromsar för cykelcross vittnar om deras ambition att ta sig in på marknaden på allvar och komponentgruppen blir därmed komplett. Som med alla andra komponenter får man en snyggt producerad produkt, med en hel del tanke bakom. Systemet har t.ex. flera justeringsmöjligheter, både för bromswire och individuellt för varje bromsarm. Just det senare, där man enkelt kan balansera armarna mot varann blir kul att testa.

Bra justering för själva bromsbeläggen också, och enkelt byte med skruvlåsning.

Synpunkter efter testkörning:
Kommer under sommaren 2014.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar