Sidor

torsdag 22 maj 2014

Campagnolo CX - växel/bromsreglage

Detta är ett inlägg i bloggserien Campagnolo CX, läs mer här.


Modell: 
Campagnolo Chorus 11


Beskrivning:
Kullagrade kolfiberhandtag avsedda för landsvägsväxlar och bromsar. Fungerar perfekt även med cantibromsar, dock ej alltid med V-bromsar. Som med alla Campagnolos reglage kan man peta ut en sprint i övre delen av handtaget för att snabbt frigöra vajer och få isär bromsen ordentligt. Andra tillverkare har istället den här funktionen på själva racerbromsarna, via en liten spak. Hur blir det då när man byter till cantibromsar, undrar man? Länk till mer produktinfo.

Leveransomfattning:
Ett par reglage med växelvajrar (förmonterade), bromsvajrar och samtliga höljen med stopp. Installationsmanual.

Vikt:
Chorus 11 inkl. växelvajrar
382 gram inkl. två växelvajrar á ca 20 gram. Tillverkarens uppgift för reglage utan vajrar är 337 gram. (Athena väger 372 gram och Record 337 gram.)

Synpunkter före testkörning:
När jag bytte till Campagnolos nuvarande form på reglagen var det ett stort lyft för crossåkningen, mer om dem kan ni läsa här. Bättre broms och bättre grepp helt enkelt. Har inte upplevt några som helst problem med dem, trots otaliga vurpor, minusgrader och lera. Jag förväntar mig därför att Chorusgreppen presterar perfekt. De är dessutom riktigt prisvärda med samma vikt som Record, fast utan hålen längst upp i handtagen som fyllda med lera väger tyngre. Vill du hålla handtagen fräscha längre? Montera genomskinlig skyddsfilm så att texten och lacken bevaras trots grusiga fingrar.

Synpunkter efter testkörning:
Kommer under sommaren 2014.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar