Sidor

söndag 4 maj 2014

Campagnolo CX - presentation

Maj månad gör entré och hösten närmar sig - det börjar bli dags för alla crossåkare att se över materialet inför säsongsstarten. För de som ska limma upp ett par omgångar tubdäck för första gången är det också dags att börja nu. Sommaren är förrädiskt kort och alla som varit med ett tag vet att det är i maj som grunden läggs för en lyckad materialsäsong. Det är dags att tvätta bort skiten från sista cupdeltävlingen, mejsla ut den intorkade leran ut hjälmens ventilationshål och gräva fram pedalklossen under skon. Finns den inte där? Det kan förklara att skon inte fäste inför sista spurten. 

Under förra hösten lanserade italienska Campagnolo, min hovleverantör av hjul och växelkomponenter sedan 15 år, ett antal nya produkter anpassade för cykelcross. Genomslaget på marknaden var mycket blygsamt, åtminstone här i Sverige, men det kan ju ändras. Först och främst måste cyklister förstås känna till och känna för.

Crossbromsar från Campagnolo. Låter det "cantigt"?

I en bloggserie kallad Campagnolo CX kommer jag att presentera samtliga ingående komponenter i en 11-delad grupp specad av Campagnolo för cykelcross  Det blir massor av bilder, verkliga vikter, granskande ögon och till slut ett rejält test så klart. Efter att snabbt ha tittat över alla delarna kan jag redan konstatera att jag och den italienska tillverkaren har olika idéer inom vissa områden, något som jag återkommer till i detalj längre fram.

Bloggserien presenteras här på huvudsidan men all information kommer också löpande att samlas i menyn ovan till höger så att ni enkelt kan hitta och gotta er i materialet när som helst.

Mycket nöje!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar