Sidor

måndag 2 december 2013

Introcrossrapport

Söndagen den första december 2013. Introcross i sol, tio grader och småsaftigt gräs. God uppslutning, tjock stämning, fusk och klassvurpor. Efter en lika utdragen som utstuderat taktisk värdeminskning av ekipagen (som sig bör mot slutet av säsongen) var det dags att lämna sandlådan och ställa upp för 2 x 20 minuter race på gräset. Förutsättningarna var perfekta för min set-up, det kunde lika gärna ha stått Dugast Rhino skrivet på gräset. Fick ut nästan max av både kropp och hoj i första heatet och slutade fin fyra. 

Även i andra heatet höll en större tätgrupp ihop större delen av tiden. Vi var sju pers som bytte placeringar löpande; jag, Thomas, Ted, Jonte, David, Christian och Henrik. Inför femte och sista varvet ökade tempot och jag kunde inte gå med och slåss om topp-tre. En all-in-ikapp-attack på Thomas på sista halvvarvet visade sig fruktlös och jag rullade in som fyra igen, hyfsat nöjd ändå.

Efter ett par vändor genom beachvolleyplanerna förklarades Record 11:an invigd. Här ser vi s.k. "medhängesand" ligga staplad på kedjestaget. Och där gör den ju varken nytta eller skada.

Record-11:an har en starkare fjäder i bakväxeln, vilket ger sig till känna omedelbart när man pillar på högerknappen. Oavsett yttre förhållanden så smäller kedjan ner på nästa kassettklinga på Campagnolos karaktäristiska hårda och distinkta vis. Att återspänna fjädern, med heldraget vajerhölje, kräver dock mer kraft än tidigare. Inledningsvis var det lite störande, men efter en stund kändes det okej.

Som ni kan förstå så är borrade kedjenitar och kassettänder troligen ofördelaktigt inom cykelcross. Hur det ligger till med keramiska lager, som i den nedre rulltrissan, återstår att se.

 Patrik välter vackert efter ett saftigt snedskär i den mustiga Skatåssanden.

Efter drabbningen sammanstrålade självutnämnda medlemmar ur en festkommitté på ett rustikt kafé i närheten. Ingen minns riktigt vad stället heter, men det står ofta tveksamma getter och sura grisar parkerade i ett hägn i närheten. Hur som helst, en stor bit morotskaka och kaffe med påtår kostar som tre meter i sanden med crossen. Väl på plats erkändes behovet av en avslutningsfest för crossäsongen av slag liknande fjolårets arrangemang. Datumet är nu spikat till lördagen den 1:a februari och ni som regelbundet uppträder i Introcrossammanhang kommer att få inbjudan till festligheterna.

Kompromisslös cross, efter uppgraderingen. Tävlingsklar, med aluhjul.

Uppgraderingsprojektet jag skrivit om i tidigare inlägg är nu halvvägs genomfört och två hojar har modifierats till det bättre under veckan som gått. I väntan på leverans av ytterligare komponenter, och för att tjäna ihop till ny verkstadstid, tar projektarbetet nu en liten paus, troligen till nästa vecka. 

Nästa steg blir bygget av sambons vardagscykel, en schysst allroundhoj baserad på Ridleys X-bow med Veloce 10, skärmar och två uppsättningar hjul - sommar och vinter. 

Därefter ska Pinarellon tas omhand. På absolut bästa sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar