Sidor

måndag 29 april 2013

Grillcrossat

Drygt 60 km grusrace med sladd, enduroben och 20-procentslutningar åtföljt av tre breda flin, knappt synliga i korsröken mellan grill och fritös. Grillcrossäsongen 2013 är härmed invigd och planerna smids redan för nästa träff.

Årets första Grillcross, en ljusglimt i en annars tung vecka, gick igår eftermiddag av stapeln i Härrydaskogarna där vi fick testa en fin grusrutt, inklusive två Stravasegment och en målbacke av rang.

Philip och Mattias ler ikapp efter ett snabbt grusparti utanför Sätila.

Konceptet består av tre delar; crossåkning, grillning samt en öppen, avslappnad diskussion kring årets däckval och andra uppgraderingar. Det finns inget tävlingsmoment i Grillcrossen, åtminstone inte ännu, men det är samtidigt ett fint tillfälle att känna på kropp och material under lite snabbare förutsättningar. Att köra runt på lättrullade grusvägar är ju annars inget som utvecklar varken teknik eller kapacitet inför hösten, men så är det ju också fyra månader tills det smäller.

Att arrangemanget utvecklats från förra året blev tydligt när det delades ut "stem mount sector maps" - tuff avslutning upp till grillen. Notera höger bromsarm som fortfarande pekar snett efter en vurpa i november. Nya fälgbromsar står på uppgraderingslistan inför hösten.

Frites fram!

Fritösen, som premiärputtrade under CX Swedens avslutningsfest i höstas, riggades för tredje gången och gav som vanligt ett fantastiskt resultat. Kombinerat med hemlagade, grillade hamburgare, kött och pastasallad så bjöds vi en riktig festmåltid som nog krävt både ett och två varv extra på crossen.

Nu ska jag varsamt återgå till ryggläge och värka ut resterna av förkylningen som fortfarande hänger kvar. Hosta, huvudvärk och bihålevärk kommer och går och det vill inte släppa taget, irriterande. Lättare, sociala träningspass medges som tur är mellan varven och de hjälper väl till med att påskynda tillfrisknandet, eller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar