Sidor

måndag 7 januari 2013

Söndag i skogen

Lite oplanerat blev det sju timmar i sadeln i helgen, till vilken nytta återstår att se.

Förutom att det är ett gift, ett nöje och ett av de bästa sätt som finns att slå ihjäl en disig januaridag med fyra plusgrader där HELA Göteborg väljer att stanna inomhus och slösurfa, alternativt besöka ett köpcentra vilket de med 80 procents sannolikhet lämnar med något totalt onödigt i påsen.

"C" upp! Mycket däck, mycket skärm och mycket vikt. Det går trögt, tungt och det svänger inte. Allt för att skapa skarp kontrast till riktig cykling, ni vet; efter regn kommer solsken, osv...

Den här snart tio år gamla maskinen är fullkomligt hemsk att köra i lätt terräng med. Den gör inte alls som jag vill och den "känns" hela tiden. Däcken är stenhårda, ramen är för stor och acceleration är inte att tänka på. Fördelen är att om man skulle köra av och träffa ett träd - så fäller man det.

Kaffe intas ur egen termos förstås. Lämpligen i samband med en PP.

Detta missöde föranledde en avslutande forcering i syfte att säkerställa inställelse enligt utlovad tid för undertecknad och den olycklige här ovan. Efter närmare 800 höjdmeter av grus, lera och otaliga kurvor kändes det förstås fantastiskt fint att öka lite sista timmen...

Ska rota fram lite lampor också och leverera ett duktigt dubbsprätt till jobbet en dag i veckan. Löpningen fortsätter parallellt med kryddade distanspass på helgerna och på toppen av detta siktar vi på lite längdåkning under en långhelg i Sälen snart. Det gäller ju att ha lite form inför CX-VM på TV om en månad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar