Sidor

lördag 5 januari 2013

Nytt år, gamla rundor

Idag avverkades ett beprövat vinterpass runt Onsalahalvön, Kungsbacka och Anneberg tillsammans med en särskilt inbjuden cx-räv, Mattias Cedwin. Och för att komplettera njutningen i solen och de milda temperaturerna så tog vi förstås en rejäl fika. Genomgående kvalitet alltså i tre och en halv timme.

Bonus också under mittentimmen då vi fick sällskap av ytterligare en cx-snabbing, Christian Albihn som var ute och slipade 2013-formen. Tre GCK-crossare tillsammans alltså.

Mattias njuter i solen och tänker på kommande sommarens Cross Vegas-pass.

Ja, tack!

Klassiskt depåstopp i Kungsbacka med lika klassiskt efterföljande tempohöjning för värme och extra sockerförbrukning.

Fredagkvällens löpning innebar förresten premiär för intervallträningen. Hittills har ca tio mil avverkats i jämnt tempo och kroppen har gett fina besked. Dags då att åtnjuta förhöjda laktatnivåer för första gången sedan Vårgårdahelgen för en månad sedan, innan maskineriet rostar igen.

Joggade upp till elljusspåret i Sisjön och laddade för ett varv, knappt tio minuter. Efter sex minuters löpning i fri fart (och stil) hade jag inte bara ångrat mig flera gånger och fördömt hela påfundet. Jag hade också mjölksyra i fingerspetsarna. Dessutom slocknade lamporna allt eftersom jag närmade mig, en trolig följd av fortplantade vibrationer från ett blytungt steg. 

Min löpning är inte vacker, stilen är inte godkänd och tekniken är ineffektiv. Kan nog närmast beskrivas som "lårlöpning" eller "köttsteg". Gott så.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar