Sidor

onsdag 20 juni 2012

En våt dröm

Ibland får man mobilisera kraft och ställa om, ödmjukt konstaterande att kvällen inte blev som det var tänkt. Körde hem från jobbet, trött men med med cykelträning i planerna. Somnade i soffan och vaknade 19.30. Strålande sol och 21 grader ute, ändå fanns inte energin att ge sig ut och veva. I morgon bitti tar jag cykeln till jobbet. Det kommer att gå undan.

Istället; vård av materialet inkluderande cykel, bil, takställ och gräsmatta. Lufsade runt i kvällssolen iförd gummistävlar, skäggstubb och fixarväst. Gillar att se över domänerna och trimma lite här och var när andan faller på. Harmoni i husägandet.

Hose it down!

Solens sista ljus ger liv åt den nytvättade metalliclacken på Dogmans överrör.

Bytte för övrigt ut de sista stålbultarna i förra veckan och har nu, förutom en ännu lättare hoj, en nära på full titanspec på utbytbara fästelement. Kör aluminium till flaskställ och toppbricka och stål där det inte går att byta på grund av specialdesign. 30 gram minus spelar mindre roll än vetskapen att det inte rostar, dessutom ser det lite snyggare ut.

Fick också möjligheten att granska en Pinarellokopia i helgen. Ramarna kan köpas på nätet och kostar ungefär en tiondel av originalet. Rent okulärt kan man lätt konstatera skillnader, främst kvalitet på lackering men även avvikande designlösningar. Ramen var lackad "Dogma 2" men påminde mest om Prince-modellen, utan assymetri och med utvändig vajerdragning. Vad som finns under färgen vet man ju inte.

Frågan är vem som blir mest lurad. Den som ovetandes köper en ramkopia för 4 000 kr eller den som köper originalet för 50 000 kr över disk i Sverige.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar