Sidor

söndag 20 maj 2012

Med smak av Frankrike

Aah, vilken fullträff! Körde österut tillsammans med sambon idag, start i korta byxor och kortärmat - underbart. Efter Hällingsjö sprätte vi ner över Sätila och vidare söderut förbi Fotskäl och Björketorp.

Efter gårdagens kalas med massor av god mat så var tanken full och jag hade nog kunnat köra hela dagen på det som fanns i kroppen. Dock fann vi ett nytt, härligt fikaställe som vi inte kunde rulla förbi och där slank det ner en dubbel espresso och en läcker baguette med brieost.

Skor av - ben upp - kaffe ner. Tack till Erik Saeden som redan påpekat via SMS att skorna ser slitna ut och bör bytas.

Franska Caféet i Björketorp. En ny favorit på söndagspassen. Sockarna från Santini har också en helrätt Giro-rosa linje som dock syns lite otydligt här.

Erbjuder även Bed & Breakfast för er som inte kommer ur kaffefåtöljen efter en matig baguette. Risken finns, absolut.

Franska Caféet i Björketorp får höga betyg, verkligen värt ett besök. Skriver detta, väl medveten om att vi vid nästa besök kan få köa bakom 3 x 20 man i blå/rött som tömmer stället på varenda böna, macaron och lyxig nybakt baguette. Viktigt att nämna i sammanhanget är att de faktiskt presterade en helt okej espresso med kaffe från Bergstrands i Göteborg. Ovanligt utmed vägarna.

Efter det härliga stoppet i Björketorp körde vi upp över Gallåsen och vidare hemåt via Öxared. Hemma efter 4:19 och toppning med grillpremiär senare på kvällen. Vilken dag!

Lördagen var ju inte fy skam heller. Tog kameran och gjorde en utflykt från basen i Källby mot Billingens västra sluttning, närmare bestämt Öglunda. Bilderna från Långa Billingeracet kommer upp här i morgon kväll.

Tidigare i veckan var vädret så dåligt att CX Swedenmössorna började sälja igen. Nu finns bara sex stycken kvar i lager så om någon sitter och längtar efter skön fleece mot pannan så vet ni läget.

2 kommentarer:

 1. Peter Brohlén21 maj 2012 kl. 12:21

  Mössan passar perfekt.
  Snygg är den också !

  SvaraRadera
 2. Dit hänger vi gärna med på en cykeltur :)
  Säger Jenny, och Mattias också gissar jag på!

  SvaraRadera