Sidor

söndag 8 augusti 2010

Lean Green Music Machine

Dags för ett pryltest på semesterns sista dag. Efter ett oroväckande spontant prylinköp har en ny träningskompis testats och godkänts under veckan. Efter många års trogen tjänst blev det till slut dags att ersätta min gamla mp3-spelare från Creative med en ny and improved. Kravspecen var egentligen den samma som tidigare; litet format, enkel manövrering och tåligt yttre, men de 256 MB som en gång räckte till alla veckans distanspass har känts lite i underkant de senaste åren.

Den nya spelaren är en Denver MPS-203C och ni som är bekanta med Apples prylar ser direkt att det är en kopia på den andra generationens iPod Shuffle.

Vikt 16 gram, metallchassie med stark fjäderlastad klämma, 2GB minne, uppladdningsbart batteri med 4h speltid och en funktion som omöjligen kan missförstås. Den inbyggda shufflefunktionen kunde enkelt tas bort genom att ladda hem programvara från Denvers färgglada hemsida, så nu kan man rada upp intervallhitsen i rätt ordning och slippa köra tröskel till Norah Jones.

Att snabbt och enkelt kunna justera ljud och spårval från tröjärmen spar mycket irritation och sladden dras invändigt upp till kragen. Funkar perfekt! Och om du skulle drabbas av hällregn (testat) eller krascha (ej testat) så behöver du varken sörja eller spara för att skaffa en ny. Priset är overkliga 149 kr och i den pengen ingår en usb-kabel för överföring och laddning, en underhållande manual samt ett par hörlurar som jag efter rekordkort övervägande förpassade till papperskorgen. De gamla fuktskadade Creativelurarna med guldpläterad kontakt och bortklippt vänsterkanal får fortsatt förtroende.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar