Sidor

måndag 10 november 2014

Introcross på delar av SM-varvet

Då är första veckan som föräldraledig pappa till ända, 25 veckor kvar tills jag kan börja arbeta igen. Det ska bli skönt, det kan jag säga redan nu. Något annat som närmar sig, med exakt samma hastighet, är ju SM i cykelcross och i helgen har det utförts arbete i banområdet i centrala Göteborg. På söndagen svängde jag förbi för att testa underlaget och köra en Introcross.

Varvet kommer att gå på samma område som tidigare års cuptävlingar, dvs vid Slottsskogsvallen i Göteborg. Underlaget blir gräs, grus, asfalt och trampat jordgolv (se bilden nedan). Bokskogen har en fin förmåga att släppa igenom vätan och underlaget är oftast hårt om än lite slirigt på ytan. Däremot kan det ju luta elakt, både uppför, nedför och i sida. Eller anta formen av en tung trappa.

Jonathan prövar S-kurvan uppför medan Karlsson längtar efter regn.

Eftersnack. Flera medaljkandidater passade på att reka terrängen.

Själva Introcrossen genomfördes i halvbehaglig cruisingfart efter en hård träningsvecka. Inte läge att köra sönder varken kropp eller material nu. Kul varv men riktigt snabba igångdrag. Det får en ganska stor inverkan när man släpper upp avstånden mellan svängarna på hårt underlag. Det innebär i praktiken att man måste öka farten snabbt och åka riktigt fort lite längre för att inte tappa tid. Och det känns mer, jämfört med att svänga var femte sekund.

Det har ju körts CX-cup sedan sist också. För er som vill läsa rapporten från förra cuphelgen i Eksjö och Eskilstuna så finns den här

Nu känner jag mig i alla fall fullt frisk och grundförhoppningen är att stå på startlinjen till helgen med både bra förberedelser och god motivation i bagaget. Sedan är det inte så mycket att spara på, allt ska ut på 2 x 40 minuter. Därefter följer ett par dagars återhämtning innan jag åker till Belgien för att avsluta tävlingssäsongen. Det kommer att bli en av årets höjdpunkter, alla kategorier.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar