Sidor

lördag 15 november 2014

CX SM - kort rapport.

Lite kort om SM-dagen i Göteborg.

Starten i H30-klassen. Jens köpte starten för 25 kronor. Jag ska få dem någon gång sa han.

Idealspår? Trots/tack vare denna vida sväng med grym utgångsfart slutade jag 13:e idag, vilket är ungefär som förväntat i det här startfältet.

Efter målgång verkade jag positiv. Måste öva på mitt bistra utseende.

Fantastiskt kul ändå att kunna köra idag, med en frisk kropp och med förstahojen, som nästan mirakulöst skruvades ihop ett par timmar innan start. Dagens hjälte, som så osjälviskt lånade ut sitt växelöra, heter Anders Stenberg. Får passa på att tacka och gratulera till SM-silvret i H40. 

Om allt vill sig väl så flyttar vi tillbaka örat i morgon innan hans start i cupfinalen. Om jag kör sönder det under mitt race så får Anders mata änderna i Slottsskogen istället. Allt att vinna för oss båda där alltså.

Om jag får gissa så finns det större möjligheter till effektuttag i morgon, det brukar vara så med den andra tävlingsdagen för mig. Dessutom misstänker jag att banan då passar mig något bättre. Jag hade väldiga problem med den leriga löpbacken idag och käkade gegga där redan på första varvet. Som tur var så tog högerreglaget smällen och vred sig inåt i 45 graders vinkel, något jag upptäckte på väg ner på gräset i full fart. Det tidiga fallet kompletterades med ett sent snubbel i trappan, där jag löpt 200 gånger genom åren, utan att någonsin falla. Tappade möjligheten till 12:e plats där tror jag. 

Annars kändes det hyfsat och jag fullföljde sista varvet avstannande för att spara lite krut. Varvtiderna jämfört med H40/50-klassen som körde fyra timmar innan oss vittnar om att banan geggade till sig ganska bra mot slutet och regnet gjorde asfalten glashal. Imorgon kör vi tillsammans igen, H30/40/50. Ett stort, galet startfält på en snabb bana. Det blir en avslutning värd namnet!

1 kommentar:

  1. Bra bloggat. Jag var tokseg när jag vaknade söndag mrgn men din rad om "snabb bana" gjorde att jag bet ihop. Vilket var tur för den var verkligen snabb och finfin! /David ckcx

    SvaraRadera