Sidor

lördag 18 maj 2013

Göteborgsvarvet

Mitt högerknä höll hela vägen idag och då blir man så här glad efter målgång.

"Dubbel-gilla" för ett friskt löparknä!

Var lite orolig innan start då jag kände lite knäsmärta i trapporna och även på cykeln på väg fram till Slottsskogsvallen. Men, när startgrupp 22 ormade iväg under åskoväder och tropisk värme så gled jag ut på vänsterkanten och höll mig där i 1:41. Öppnade lite försiktigare de första kilometrarna i år och gjorde fem vätskestopp istället för endast ett förra året, så jag tappade två minuter på fjolårets tid vilket inte gör ett skit. Mätt mot totalt fyra avverkade löpträningstimmar så är tiden faktiskt ganska bra.

Andra hade det betydligt värre idag och kämpade med värme och inre demoner. Otäckt att se folk trilla ihop i fältet av utmattning och knepigt att så många väljer att trycka musik i öronen så att de inte hör när man kommer klampande bakom. Fattar inte vitsen med att först betala 600 kr för att få springa under livemusik och publikjubel mitt i Göteborg och sedan isolera sig från omgivningen med musik.

Nåväl, nu är jag åtminstone seedad in i rätt startgrupp om jag skulle vilja göra ett försök på 1:35 nästa år. Eller kanske ner mot 1:30 om man får möjlighet till kontinuerlig löpträning under våren. 

I morgon blir det tre-fyra timmar distans på hojen och därpå en veckas jobbresa till Tyskland. 
Jawohl!

2 kommentarer:

  1. Blir det någon cykling under jobbresan på tyska landsvägar?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tysk lera har vänts... Mer om detta i helgen.

      Radera