Sidor

söndag 24 mars 2013

Vårtecken: ramköp

Söndagspasset blev ju precis så soligt och härligt som vi hoppats på och undertecknad gjorde, i sällskap med Saeden och Brengdahl, årets sista (?) dubbdäckspass med bonusbesök på skogsvägarna runt Ålgårda.

Att inte frysa om varken händer, ansikte eller fötter är ju något man inte varit bortskämd med det senaste och idag var till och med nordostvinden varm, så något är ju på gång. Kan det vara våren? Eller ännu bättre, hösten?

Erik borrar i motvinden söder om Kungsbacka.

Träningen kan mycket väl också ha varit den allra sista med min trotjänare till vintercykel. Utsikterna just nu talar för ett utbyte snarare än ett 10-årsjubileum till hösten. En ny ram är på väg och vi får se vad som växer fram omkring den under våren. Klart är att det blir en uppgraderingen från 9 till 10-delat växelsystem, Campas nya reglage och bättre fästen för skärmar och stag. Storleken är också bättre anpassad mot övriga hojar i stallet. 


Ridley X-bow, en enkel alucrossram avsedd för vardag och vinter, ej tävling. Med fästen för flaskställ, skärmar, pakethållare och bromsvajer. Finns även i en version för skivbromsar för er som tror på dem. Handlas med fördel från Karsten och gänget på shop4cross.de.

Om bygget faller väl ut har jag option på ytterligare en ram i storlek XXS...

Avslutningsvis, en bonusbild från lördagens stadsvandring. Här, strax söder om Linnéplatsen, finns ju goda chanser för en snabb cyklist att göra en strike bland reflexkäglorna vars syfte vid tillfället var oklart. Möjligen kan man utläsa strukturen av en S-kurva, men på vilket sätt den underlättar för cyklisterna förblir en gåta. Kanske är det helt enkelt tänkt att man ska fälla så många käglor som möjligt.

Dags för cykelbowling?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar