Sidor

söndag 25 november 2012

Rapport från Belgien

Efter onödigt många timmar blev det en färdig film från Belgien till slut. Mixat GoPro och vanlig videokamera, bakgrundsljud, musik, kommentarer och text i en salig blandning.

I åtta korta avsnitt på lika många minuter får vi följa Göteborgssällskapet som gjorde cross-Belgien lite säkrare genom sin blotta närvaro.Tävlingen vi själva deltog i under lördagen i Zelzate var en del av Vlaamse Cyclocross Cup. Olof Åström från CK Master startade i Amatörklassen, medan jag körde Master A. Sven Abrahamsson körde Master B och Cykelcity-Lasse Master C.

Nedan, några racebilder från Zelzate. Fotograf: Mattias Brockmark.

Fokuserad; "Kör om killen i mössan, kör om killen i mössan."

Bedömt 800 watt, med fäste, för att komma upp här.

Upp i det snabba "svenskspåret" ute till vänster...

...och så ner här. Härlig bana!

Hur långt räckte vi till mot belgarna då? Bäst placerad blev Lasse som slutade sjua i "H47". Sven hade otur och tappade sadeln och tvingades in i depån för ett längre mekstopp, 14:e plats för honom.

Amatörer och Master A startade tillsammans och därför fick jag och Olof, förutom ett knippe snabba belgare, också varann att tävla mot. Jag hade en riktigt bra dag och Olof lyckades inte gå med mig på den torra banan med massor av snabba kurvor. Vi slutade båda på 11:e plats i respektive klass, strax nedanför mitten.

Efter Zelzate reste vi en timme söderut och slog nytt läger i utkanten av Gavere. Där passade vi på att göra en grundlig banrek och provklafsa majsfältet innan vi drog oss tillbaka och laddade inför söndagens Superprestige som blev precis så galet häftigt som vi hoppats på. Mer bilder därifrån en annan gång.

/Fridens

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar