Sidor

måndag 26 mars 2012

Sunshine Sunday

Några bilder från söndagens distanspass i solen då knappt fyra timmar avverkades i allra bästa vårväder.

Hade fullt upp att tygla nya hojen som bara ville sprätta iväg från gruppen som givetvis satte emot varpå attackerna sedan avlöste varandra. Reck körde den patenterade ribbsänkningen, gick ut rekordlågt genom att framhäva orolig mage för att timmen senare gå solo i flera kilometer. Dessutom stötte han hårt under sista timmen efter att ha blivit grillad med motattacker däremellan.

"Super Record" bjöd upp till skyltspurt men fick se sig slagen av "Bara Record", förmodligen en av få gånger i år man får tvåla till storspurtaren Saeden.

Tillfällig breddkörning.

Dogmadetalj; framgaffelns (s)läpp mot diagonalröret. Jämför också gaffelns omfång med vattenflaskan så inser ni att den, rätt svingad, utgör ett fullgott personskydd i händelse av uppgörelse vid sidan av vägen.

Bob, Edovardo, Grand och Giovanni. Gerard var kommenderad på annat.

Efter tredje passet med Pinarellon har det växt fram ett omdöme som i första hand förhåller sig till förra racern, en Cervelo R3. Både är ramar av absolut toppklass, ingen tvekan om det. Därför är det extra kul att de också är olika. Lite överdrivet kan man sammanfatta;

Cervelo R3 är: lätt, kvick, lekfull, smidig, rapp
Pinarello Dogma 2 är; stabil, hård, styv, trygg, snabb

Det är givetvis flera faktorer som spelar in, men om man ser till ramkonstruktionen så skiljer det ganska mycket mellan dem. Dogman är betydligt biffigare i framför allt styrning och bakgaffel och den känns stenhård när man bänder sig uppför en backe, oavsett om man sitter eller står. Det skiljer ungefär 200 gram i vikt och min gissning är att det är fördelat 50/50 på material/lack, gott så. Mer omdömen från högfartstester och serpentiner kommer inom kort.

I kväll kördes det ett lugnt återhämtningspass med eftersnack på eftersnacket från säsongsinvigningen. I morgon eldar jag på igen, siktar på drygt 2 timmar snabbdistans söderut med utgångspunkt från jobbet i Kungsbacka.

På onsdag kväll kör omstartade Göteborgs Cykelklubb sitt första landsvägsträningspass för säsongen. Kom uppvärmd! Mer information finner ni här.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar