Sidor

måndag 5 mars 2012

Lördag i Halland

Jag och Johan betade av fyra timmar i lördags och fick ett fint pass med några nya vägar. Klassiskt panikmek innan avfärd också när bromsar och skärmar skulle fixas på fem minuter. Och visst är det så att verktygen definierar nivån på ekipaget när det skramlas med plåtsax, grova tänger och borrmaskin. Fokus på kortsiktig funktion och att komma hem i ett stycke.

Johan vispade dagen till ära runt på ett nytt vevparti och påpekade att det gamla i stort sett demonterat sig själv under vintern. Inga problem med rost eller kärvande bultar där inte, praktiskt.

Vackert i Hanhals.
Tragiskt i Kungsbacka.

Rutten gick söderut via vår favoritgeggasträcka längs stranden, nya vägar genom Vallda och en härligt lerig passage från Bröndome över till Oskarsberg. Vidare söderut genom Kungsbacka, runt Hanhals och Fjärås, där lokalbefolkningen anammat nya metoder för att stävja det här jäkla breddcyklandet på en stor, öde landsväg utan möte. Ned med sidorutan bara och ge hals så att snuset fräser och alla lösa kvitton från snabbmatskiosken yr omkring inne i kupén. Tre i rad på idiotbingon inom fem minuter, nytt rekord och gratulationer till de företag som låter anställda köra firmabil på helgen och bära sig åt.

I kväll har det skruvats bort oviktig vikt från det kommande projektet. Speedplays pedaler är ju ganska lätta redan från början men marknaden erbjuder förstås möjligheter för den som vill. Som till exempel att byta de tunga CroMo-axlarna mot ett par i titanlegering som väger hälften. Snyggare, lättare och mycket coolare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar