Sidor

måndag 19 mars 2012

Be ware...

... of the Dogma 2!


Ja, vintern har varit lång och för den som väntar på en italienare har den varit ännu längre. Det har ju funnits gott om tid att spana på bilder, omdömen och recensioner vilket skruvat upp förväntningarna till den gräns där det nästan bara kan bli ett antiklimax vid leverans.

Men, Pinarello gör det som jag innerst hoppats på och överträffar istället fantasin. En ny Recordgrupp och de gamla trotjänarna Bora Ultra mellan gafflarna kompletterar fint och det är inte utan att man känner sig lite tom och ödmjuk inför uppenbarelsen. Det är just önskan om en "keeper" som drivit mig till ett byte och det här är utan tvekan just en sådan. Det känns i hela kroppen.

Ett mörkt kök är ingen bra fotostudio, men här kommer som utlovat ett par bilder.

Asymmetrisk ram; lätt på vänster halva, stark på höger. Otaliga lager lack ger både finish och skydd, perfekt på en "keeper".

Ratten är byggd av Dedas Zero 100-serie i vitt. Notera den lilla novellen på överröret, som ett komplement till all text av större snitt.

Speedplaypedalerna har fått en ny, trevlig axel i titan.

Vevar från Campas Recordgrupp som fått ett ansiktslyft och några mindre uppgraderingar. Notera det fabriksmonterade ramskyddet på kedjestaget.

Ska vi leka?

Så, då gäller det bara att hålla sig ifrån alla former av motionslopp, regnväder, tjälskador, vingelpellar och uppköpare. Ah, vad tusan, det är väl bäst att ställa undan den så att inget händer.

Fridens.

8 kommentarer:

 1. Det vore nästan brottsligt att INTE tävla på den där...!
  Eller du kanske håller på att bli en sån där kapitalstark motionär, som man ser då och då på svindyra cyklar (men som aldrig varit över 40 km/h)?
  Grattis förresten! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om jag ska tävla så tänker jag åka lite före klungan hela vägen.

   Begreppet kaptitalstark får väl i såfall anses definiera perioden innan inköpet?

   Radera
 2. ...eller fortsätt att cykla runt i vardagsrummet som du gjorde igår! ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tog ett varv inne i köket också...

   Radera
 3. Fett!!!
  ...och lätt. Pinarello har gett fetsmal ett utseende:)
  Grym hoj!

  SvaraRadera
 4. Very nice!
  //Philip

  SvaraRadera
 5. Björn, den där blir livsfarlig!

  SvaraRadera