Sidor

söndag 26 februari 2012

Sydostpassagen

Äntligen fann vi den då - Sydostpassagen. Efter att ha öppnat passet med en ny skogssträckning söderut från Lindome, truckade vi ut på asfalt och vidare mot Sågen. Med viss skepsis, styrde vi sedan rätt in i storskogen, utrustade endast med Eriks minne som vägvisare. Efter otaliga korsningar, enstaka återvändsgränd och massor av släpp på de isiga skuggpartierna rullade vi ut på asfalt igen, strax utanför Ubbhult. Passagen funnen och forcerad, mäktigt.

Erik lägger ännu ett kalhygge bakom/under sig.

Resten var en torr och smattrande historia på dammiga vägar, dränkta i solsken. Gick upp över Benareby, rundade Mölnlycke och fortsatte in mot Kallebäck. Hemma efter prick 4 timmar - vinterns skönaste pass!

Efter det här studiestoppet utanför Lindome duggade förstås idéer och uppslag tätt inför säsongen 2012.

Den stora frågan är nu om vintercykeln klarar ytterligare ett pass innan det är dags att lämna den i containern för återvinning av lättmetall. I morse hade kedjan rostat fast i sig själv igen och fick tvingas runt med rikliga mängder olja innan den löpte någorlunda friktionsfritt igen. Frambromsen levererar hjälpligt. Bakbromsen är helt ur funktion, vilket bjöd på en del spännande situationer idag. Växlarna fungerar men kräver mycket fingerkraft. Plåtskärmen i bak har skakat sönder och är på väg att brytas av.

Tjock plåtskärm från Merida damcykel 2002, sprayad med svart, värmebeständig bromsoksfärg och bättrad fläckvis med Porsches svarta pärleffektlack. Faller nu offer för salt, kyla och vibrationer.

Innan vintern lämnar oss är det dags att bjuda på ett klipp som rullar i TV-reklamen just nu. Det sammanfattar de flesta argumenten för Audi Quattro och ger mig den djupaste av "vill-ha-känslor", trots att vi redan har en bil som den i filmen. Det är ett bra betyg åt en reklam, när du vill köpa din bil två gånger.

Slutscenen är eventuellt episk, liksom vurpan på bilden nedan.


Om inte detta väcker ditt habegär - är det bara att gratulera.

1 kommentar:

  1. Habegäret uppstår långt innan DKW loggan anas.
    Det är bockstyre i snösörja jag går igång på:)
    1WD, 2 wheels drifting.

    Mattias

    SvaraRadera