Sidor

söndag 12 februari 2012

Härlig söndag i snön

Efter lördagkvällens brakfest där inte mindre än två långpannor mastig brownie konsumerades till glada tillrop och ivrigt skålande var morgonen något tyngre än vanligt. Det kan också ha varit de ultramumsiga, hemlagade familjesemlorna intagna med ölkorv, rödvin och mögelost, som satt kvar lite i sidan i morse. Något oklart där. Helt pigga var vi inte i allafall men ändå fyra man till start för dagens solsamling.

Snabbt söderut genom stan på tinande vägar och i tilltagande bruna pölar. Snart svängde vi av de större vägarna och in i vinterlandskapet där Johan fick något strul med en Shimanokomponent och fick bryta till bitter insikt om att semlan ännu inte bränts bort.

Inne i skogarna, borta från vägsalt och stekande sol, ligger snön plogad och fin på vägarna. Dessutom extra tungåkt, bitvis spårigt och lite halt - perfekt variation och teknikträning.

Lite bättre än brunt saltvatten. Reck och Erik eldar på uppför.

För egen del känns kroppen bra. Dagens pass var det sjätte sedan i tisdags och planen är att avsluta en rullande träningsvecka med ett sjunde, hårt pass på TC:n imorgon. Därefter blir det vila på tisdag, lång bilresa på onsdag och sedan ett block med längdåkning ett par dagar om allt går enligt plan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar