Sidor

tisdag 20 december 2011

I kväll listar jag...

... saker jag gillar bättre än att handla julklappar:

- betala skatt
- vurpa över styret
- sparka i ett cykelställ
- karensdagar
- folk som inte blinkar i rondellerna
- slem
- såga i min cross

Beroende på de yttre, säsongsunika faktorerna såsom "julträngsel", "julerbjudanden" och "julöppettider", alla uselt maskerade eländen, är jag eventuellt även beredd att inkludera nedan, oändligt smärtfyllda alternativ i listan:

- dra av kedjan stående vid 1 500 watt med omedelbar försänkning av övre tandraden i styrstammen
- sätta tån i plankhindret
- förknippas med valfri Shimanoprodukt

Idag samåkte jag till Frölunda Torg för julklappsshopping med min sambo som omgående och rutinerat tog ut ett avstånd i sida motsvarande ett halvt köpcentrum. Klokt. Efter att inledningsvis ha prischockats svårt inne på Cervera tog jag min tillflykt till frizonen HiFi-klubben där man får en hygglig tvåkanalsanläggning för priset av en obegriplig vinegrettkanna.

Efter lite manlig konversation rörande riggning av befintligt välljud återhämtade jag mig och kunde med nya krafter forcera i riktning mot den andra frizonen, Clas Ohlson. Dessvärre visade sig vägen dit vara kantad av erbjudanden, glitter och otäck köpstämning så en total blockering av samtliga sinnen krävdes för att nå destinationen. Väl inne på CO tog jag ytterkurva och famlade planlöst omkring i jakt på uppenbarelser. På avdelningen för våffeljärn, mobilladdare och lim fann jag en oemotståndligt prisvärd pryl som täckte 39 % av vår överenskomna budget. Tillfälligt lättad begav jag mig mot kassan men fastnade halvvägs vid en hyllsektion med fågelmatningsutrustning och reservdelar till kärnkraftverk. Just det förstnämnda befanns vara av intresse då de små fåglarna, som förmodligen svettas ymnigt i sin vinterdräkt, enligt utsago måste få något gott att tugga på framför köksfönstret. Läge för önskeuppfyllan alltså.

Sittande på huk undersökte jag försiktigt en av de nödtorftigt hopskruvade skapelserna och hade just konstaterat att det var långt värre dynga än jag kunnat föreställa mig när hela övre sektionen av hyllan, inklusive stålburar och fågelbad i betong, plötsligt gav vika och rasade ner i huvudet på mig. Detta underlättade förstås beslutet att avstå inköp, varpå jag lämnade varuhuset, ringde sambon och uppgav lösenordet för ovillkorlig kapitulation.

Efter ett onödigt, ångestladdat besök inne på Åhléns retirerade vi till bilen som strategiskt parkerats på ytterplats redo att snabbt avlägsna oss från området. Färden gick till ICA där jag kände mig mer bekväm och den djupa andhämtningen kunde återupptas. Blev faktiskt såpass avslappnad att jag inom loppet av fyra minuter, under stor triumf, placerade två julklappar i matkorgen.

Nåväl, den allra största julklappen, som dessutom borgar för ett liv fullt av nya behov, har vi redan gett oss själva i år - huset ger och huset tar. I tillägg till detta så har jag på det personliga planet unnat mig en liten uppgradering mellan hjulen nästa år.

Till sist hittar jag hem igen.
God jul Björn, önskar Pinarello!

3 kommentarer:

 1. Du är bäst Björn. Hade det funnits Nobelpris i bloggande hade du suttit i Blå salen år.

  //Stefan

  SvaraRadera
 2. Tack Björn för att du sätter ord på mina tankar!
  Gällande julklappar, så inhandlas de med fördel över Internet. CRC, Bike24 mfl har erbjudanden året runt.

  SvaraRadera
 3. Där satt den Björn. Jag håller med helt och hållet. Julklappar är sådär. Kul för kidsen men kanske lite överdrivet för många. Ge er själva ett långpass på cykeln en dag istället. Det är kvalité. God jul på er, Emil

  SvaraRadera