Sidor

måndag 13 september 2010

Lidköpings GP - en våt dröm.

Söndagens GP-lopp i LCK:s onsdagsserie blev en uppvisning i GP-teknik på blött underlag. I huvudrollen; Johannes Karlsson från Skövde som sopade hem loppet i stor stil efter att ha varvat resterna av huvudfältet trots hjulbyte, snack med publiken och gud vet vad. Överlägsen med ofattbar fart i kurvorna, mycket imponerande. Långt ner i stuntlistan fanns undertecknad. Med sexton tävlingar kvar att köra den här säsongen och minnet av förra höstens revbensfraktur susande i bakhuvudet stod taktiken för dagen klar; kör så långt säkerhet räcker, därefter - spurta! En klassisk seniorklasstaktik alltså, rätt av!

Jag samlade "TV-tid" första varvet och väntade på Fredriks attack. Den kom, och varade i fyra sekunder.

Go-kartbanan var blöt från start och en mulen himmel gjorde inte mycket åt det under loppet. Det torkade en aning mot slutet, men inte tillräckligt för att helt sätta stopp för krascherna som inleddes redan på det första varvet när Fredrik Jansberger attackerade våldsamt in i banans snävaste högerkurva. En lätt dutt på bromsen och tangentens riktning markerades medelst inverterat snigelspår i asfalten.

Belöningen för att ha väntat in Fredrik delades ut direkt, genom en ny attack av densamme, en s.k. "Armstrong". Då hade Johannes redan kastat loss, men han dök ju upp igen bara 30 minuter senare, bakifrån.

Här försöker jag göra mig av med Andreas i motvinden, men det gick slätt icke!

Johannes var som mest ett halvt varv ifrån oss andra. Foto: Patrik Hasselroth.

- Där framme är hon. Vi kör ikapp henne! Foto: Patrik Hasselroth.

Så småningom blev vi fyra man i en grupp som körde om tredjeplatsen. Detta var dock innan Fredrik vurpade igen och utgick med dubbelsidiga asfaltseksem. Tvåan öppen alltså och utslagning på varje varv efter 35 minuter. Jag utsåg den långa vänstersvängen, belägen innan de två skarpa kurvorna som föregick målrakan, till mitt taktiska säte. Ett förhållandevis lätt parti att passera motståndarna på med följande snäva kurvor som skulle kräva risktagande för avancemang innan målrakan. Krasch nummer tre kom vid just en sådant försök.

Bäddade för spurten om andraplatsen ett par varv senare genom omkörning på samma ställe och räddade silvret till Lidköpingsklubben, omgiven av Skövdeåkare på pallen.

Höger här!

Andreas Ekdahl körde riktigt fint i vätan men hindrades tyvärr när Karl Johansson vurpade på slutet. I sin iver att jaga ikapp oss missade han uteslutningen som siste man vid varvningen och hann dessutom vurpa på sitt "bonusvarv".

Eftersnack med särskild visitation av i första hand hjul, ramar, växelhandtag, pedaler, ben, armbågar, fotknölar och höfter.

Jäkla kul det här med go-kart GP. På torrt underlag hade man kunnat pressa mer och sluppit en massa ofrivillig vila i kurvorna. Å andra sidan fick man nu en fin träning på 25 x 6 igångdrag och det tackar man ju aldrig nej till.

Imorgon kör vi CX-träning nummer tre med MCK. Äntligen ser det ut att bli crossväder och jag ska köra AT-intervaller med så många "plustecken" efteråt att jag nog måste gå och tryna nu. Fridens!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar