Sidor

söndag 5 september 2010

Kanskecrossen

Rekordsega ben första timmen ner till Hjälm idag. Väl på plats vid foten av det mäktiga Ubbhultsmassivet förpassades kedjan till lägre regioner och styrkeintervallen inleddes. Efter ungefär en kvart släppte det och sedan gick det fint att mata på uppför. Ett betydande antal igångdrag och spurter förgyllde hemvägen och klockan stannade på runt tre timmar.

Premiär ikväll också för Kanskecrossen, ett koncept som likt många andra bra idéer, tog vind under distanspasset i förmiddags och sedan landade mitt i prick. Jag frågade Cross-Patrik om vi skulle dubblera och köra lite tröskel på crossen senare på eftermiddagen. Fick ett "kanske" till svar varpå följande SMS gick iväg till övriga i den närmaste cx-sfären: "Kanske cross kl 18". Därmed var den blivande succén planterad.

Kanske Lasse.

Lite kort om första upplagan av Kanskecrossen. Samling på grusplanen vid Slottsskogsvallen för indelning i enmannagrupper. En viss Cross-Karlsson dök upp och bjöd på uppskattade kedjehoppstester men nekades deltagande då han saknade cykel. Efter 20 minuter av viktiga däckdiskussioner avverkades 2 x 17 min på snabbt underlag med kort paus mellan för att dricka ur banmarkeringarna. Patriks Dugast 34:or spöade mina T30:or i de långa gruskurvorna, synd bara att han måste slänga dem i UCI-tunnan snart. Övriga förluster begränsades till en klingbult.

Så, vad svarar man i nio av tio fall när någon frågar om man ska med och träna cross en kväll? Just det - Kanskecrossen är här för att stanna.

- - - - - - - - -

Så fort jag sorterat klart bland bilderna från helgen så kommer ett inlägg med snygga GP-foton från Svanesund. Stay tuned!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar