Sidor

måndag 3 december 2012

Favoritunderlag...

... är snö inte. I lika syfte att sänka förväntningarna som att komma ut öppet inför en otrogen läsekrets medger jag härmed en begränsad skicklighet i tvåhjulsframfart genom skottbar nederbörd. Min hjärna är programmerad på "halk-mode" så snart jag ser frost och det gäller nu snabbt att koda om inför vad som ser ut att bli en vit avslutning på Cx-cupen till helgen.

Det finns lite material att jobba med under veckan och i analysfasen tar jag bl.a. hjälp av bildbevis från tidigare vinterkrig för att hitta avgörande misstag eller små inställningar som kan rättas till.

Här har vi ett bra exempel från starten i Södra Sandby. Emil Linde cyklar ute till höger i färdriktningen medan Eksjö-Micke löper i mitten. Vänsterflanken upptas av min alternativa forcering.

Bland andra otäcka minnen finner vi Kristianstad för ett par år sedan när hela superklassen hängde i omklädningrummet i väntan på startskottet. Anledningen var en stark kyla som gjorde sig påmind på flera sätt, för min del bl.a. genom frusna växlar och fyra "snöröjningar" med näsan före.

När nu Göteborg sakta med säkert fylls på med snö borde man förstås ge sig ut och möta sin nederbörd. Få den att svänga över på min sida. Tror bestämt att jag ska presentera herrarna Snöflinga och Dugast för varann och se vad som händer.

2 kommentarer:

 1. Som en Kapten i lumpen sa till mig för en herrans massa år sedan, angående varma, icke reglementsenliga kängor och handskar:
  - För helvete Lyth! Att frysa är inte fältmässigt!
  Se över klädseln alltså och håll värmen. Sen kan du oroa dig över cykel, hjul, däck mm.
  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kommer du till Vårgårda för att köra ifrån mig?

   Radera