Sidor

söndag 22 juli 2012

In Sweden we call it "tidvatten"

Dagens utflykt till Kosteröarna bjöd på en somrig och avslappnande vistelse med ett par timmars vandring i nordbohuslänsk miljö. Därtill fick vi skönt väder och ett litet drama till lunchen.

Svenskt vatten ÄR grundare än norskt.
Troligt scenario:

Fredag eftermiddag. En norsk seglare angör Breviks hamn på västra sidan av Sydkoster under frisk västvind och högvatten. Skrockandes "jeg har så mye penger"(?) förtöjer han sin stora Bavaria jämte två trimaraner som (utan traditionell fenköl) har ett djupgående på bara ett par decimeter. Bavarian har ett djupgående på ca 2 meter. Vår vän anar aldrig att detta kan innebära ett problem.

Lördag förmiddag. Vinden har avtagit och bytt riktning. Hela Nordsjön trycks inte längre in i den lilla hamnbassängen. Lågvatten råder. Trimaranerna flyter fint på grunt vatten medan Bavarian står hårt på kölen med slagsida.

Vi anländer till fots med lunchkorgen ungefär samtidigt som Sjöräddningen startar försöken att dra loss Bavarian. Så, med en kyld laxwrap i ena handen och mobilen i andra...


Till historien hör också att vår norske vän, efter att ha dragits fri, gjorde ett gott försök att ramma Sjöräddningens båt, som tack för hjälpen. Denna situation uppstod då han befann sig på fördäck, assisterande gasten med tamparna, samtidigt som båten drev med stadig fart inne i hamnen. Världsklass.

- - -

Söndag, sista semesterdagen, kommer att spenderas på hemmaplan. Förmiddagen på crossen, eftermiddagen vid Slottsskogsvallen - ni missar väl inte MTB-SM? Mer information på arrangören MCK:s hemsida.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar