Sidor

onsdag 18 juli 2012

Grand Hike Åkulla

Bra pass i går - Alptrollen gjorde come back på svensk mark med en heldag i terränglådan iförda kängor. Vi tog bilen ner till Åkulla bokskogar som är ett område med flera naturreservat beläget en halvtimme in i landet från Varberg. Eller en mil från Ullared, om ni hellre vill.

Vi satte av vid 10-tiden, släpandes litervis med vatten, förstärkningsplagg för alla situationer, spritkök och mat för tillagning under gång. Fick en riktigt fin dag med bra vandringsväder, runt 17-18 grader och ömsom soligt, mulet och någon svalkande skur - helt perfekt.

Besöket på Ge-Kås efteråt gick förstås inte att undvika och trötta små fötter fick, som genom ett trollslag, ny energi. Jag köpte schamposvampar till bilen samt mörk choklad till mig själv. Som vanligt.

Moturs med start och mål i Åkulla. Förmiddagskaffe efter 7,5 km och lunch med den patenterade makaronförstärkta gulschsoppan efter 19 km. Även värt att nämna; får-outleten i Öströö efter 13 km.

Kan verkligen rekommendera Åkulla som en lätt och smidig terräng att vandra i. Många små vägar och bättre stigar i ett system, snyggt komponerat med anslutningslänkar mellan lederna. Hade även CX-radarn påslagen och jag kan nog redan nu utlova att jag återkommer i ämnet. 

Undrar om inte CX Sweden ska arrangera ett avslappnat uppladdnings/försäsongsläger med fokus på fart - och skön gemenskap?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar