Sidor

söndag 30 oktober 2011

Daylight rider

Efter senaste mörkerpasset på crossen har jag uppgraderat armaturen på hjälmen och åtnjuter numer "daylight riding" trots rådande beckmörker. En styck Magicshine 872 (det fräckaste namnet kineserna kom på) inhandlades på XXL i Sisjön tidigare i veckan och den lille gynnaren petar ut 1 600 lumen från ett lamphus i aluminium inte större än en golfboll. Batterierna ska räcka drygt två timmar med full fräs och packen ryms fint i Silvas gamla batterisele som man spänner fast mellan skulderbladen.

Dagsljus på gång...

I jämförelse med Silvas halogenlampa så sprider inte Magicshinelampan lika bra, men den är samtidigt allt annat än smal och duger gott för cykling i terräng. Den har tillräckligt med ljusflöde för att åka fort och du missar inte en enda sten eller rot då kontrasten är ganska hög. Ljuset är vitt och ger platta, spöklika skuggor. Vikten är också tillräckligt låg för att den inte ska belasta nacken då du har den monterad på hjälmen. Kort och gott, verkar vara ett vettigt köp om man vill ha ett komplett kit för rimliga pengar. I paketet ingår laddare, batteri, lampa, styrfäste, hjälmfäste, huvudsele och en förlängningskabel.

Till vänster om stigen; Sisjön. Här är det inte läge att missbedöma kurvan.

Som avslutning på träningsveckan fick jag lurat ut crossen ännu en gång för lite smisk runt Sisjön i söndagsmörkret. Efter fem pass den här veckan, varav fyra med hög intensitet, börjar jag känna igen kroppen så som den en gång betedde sig. Målsättningen nu är att släpa sig i tillräcklig form för att kunna ställa upp på veteran-SM i Åstorp och köra i mål med hedern i behåll.

Nästa vecka får ett lite annorlunda träningsupplägg, men det blir fortsatt tyngdpunkt på timmar i crossadeln - eller det som finns kvar av densamma efter mögelangrepp, uttorkning och sandblästring.

I morgon kommer det en kort rapport från ett trevligt besök vid nya crossområdet i Lidköping.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar