Sidor

fredag 7 januari 2011

Final

Snart är det dags att stänga boken om CX-säsongen 2010/11. Om inte Kapten Karlsson tar ut mig till VM-laget så är det färdigåkt efter helgens två cupdeltävlingar i Skåne och jag känner väl på mig att det kan bli tufft om platserna i år. Det finns ju fler som kört hyfsat bra vid ett par tillfällen, vurpat vackert och kört sönder delar till ett meriterande värde, tre viktiga urvalskriterier. 

Men först ska det tävlas, i Södra Sandby på lördag och i Lund på söndag. Underlaget ser ut att bli regnpolerad snö, vilket innebär att däckvalet är lika avgörande som styrlindan. Ett par bra löparskor med dobbar kan avgöra eller varför inte hockeyskydd och en fullständig respektlöhet mot mamma natur.

Cykeltvätt i lämplig arbetshöjd/driva.

I samband med de sista tekniska förberedelserna i eftermiddag råkade jag ut för ett litet missöde. Efter en av isvurporna på senaste träningen visade det sig att växelörat, crosscykelns slutstycke, hade fått sig en liten tryckare varvid kedjan nöp vackert på 12:an. Ett lätt justering utåt skulle göra susen och glad i hågen sög jag tag i bakväxeln med båda händerna och bröt tills höger tumme plötsligt ställde sig rätt ut. Aj som @&§%"¤/!

De följande tio minutrarna under kallvattenkranen spenderades med eftertanke och kontemplation. Om växleörat är en vital del på cykeln så spelar ju högertummen i samma liga för en Campakittad cyklist som gillar att gasa. Just nu känns det inget vidare med lite svullnad och rejäl ömhet. Att t.ex. greppa och hålla ett glas vatten med höger hand...är något jag hoppas kunna göra imorgon bitti.

Länkfestival:

Slutställningen inför de två sista deltävlingarna finner ni här:
http://cerro.dk/cxcupen.pdf

Inbjudan till lördagkvällens viktiga CX-möte där åsikter kan bytas mot gratis fika. Platsen för mötet är Scoutstugan, alldeles vid banan:
http://iof1.idrottonline.se/ImageVaultFiles/id_35171/cf_74/Kallelse%20till%20CX-möte%202011-01-08.pdf

Senaste pressreleasen om VM-truppen inkl. Kapten Karlssons luriga min:
http://iof1.idrottonline.se/SvenskaCykelforbundet/Grenar/Cykelcross/Nyheter/Skane-dubbelniCyclo-cross-sistachansenforVM-biljett/

Trafikmagasinet testar Volvo 740:
http://www.youtube.com/watch?v=LmMFaUPodQ4

Vi ses i Skåne till helgen, håll tummen!

3 kommentarer:

  1. 12:an är väl aldrig använd på din hoj?

    SvaraRadera
  2. Å lycka till i Skåne förresten!

    SvaraRadera
  3. Det har faktiskt hänt någon gång att den inte har räckt till. Funderar på att klippa ner den till en 10:a...

    SvaraRadera