Sidor

söndag 2 januari 2011

Dubb(el) glädje

Nytt fint distanspass idag och nytt sällskap. Jimmy Rönn, Emil Andersson, Per Harring och bubblaren på CX-toppen Axel Wannerskog mötte upp vid Mölndals Bro och vi körde söderut mot en låg, stark sol. Fin-fint! Enl. spridda uppgifter utgick även en andra klunga med start en halvtimme senare för att utan omvägar etablera ett base camp på lämpligt kafé i Kungsbacka. Alla vägar till formen är bra vägar!

Uthängt!

Tittar jag bakåt på veckan som gått så kan jag vara nöjd med träningen. Sex pass, varav ett löppass där knät testades för första gången ute på en dryg månad. Provade några småknep för att hålla det onda borta och det verkade funka, åtminstone under de 40 minuter som jag var ute. Hoppas att det kan få fortsätta så ett tag så att jag kan växla över en del tröskelunderhåll till löpning efter sista crosstävlingen i helgen. Kanske är det gymträningen som äntligen gör lite nytta. Eller linimentet. Eller allmän medgång.

Vilken vacker syn. En representativ bild för svensk vintersport.

Ikväll har vi premiärbesökt den nya sportaffären XXL i Sisjön. Att få se skor man nyligen köpt på andra sidan gatan för 1 200 kr säljas för 549 kr slog väl lite snett, men jag blev snart på bättre humör när jag fann prisvärda, fodrade crosstövlar och framför allt Nokians dubbdäck till fina priser. Däcken var väl annars, tillsammans med Contislangar och några Polarprodukter det som var värt att slita på ögonen för i cykelsortimentet.

Dubbdäcket som nu sitter i fram på vinterhojen, ett W106, införskaffades redan 2001 hos Sportson på Avenyn medan bakdäcket kom till fem år senare. Vinterväglaget har nu forcerat fram en uppgradering till W240 (299 kr) och dessutom fick Caroline två W160 (249 kr) till sin MTB som går varje dag till jobbet i halkan. I samband med inköpet av de sistnämnda däcken ingick montering innan imorgon bitti, tydligen. Så det får jag gå ner i verkstan under trappan och göra nu.

2 kommentarer:

  1. W240, de ger starka ben :-)
    Mina höll mej på cykeln när det var omöjligt att ens gå på gatorna vid tövädret som förvandlade gatorna till is någon vecka innan jul. Så trots att de är rejäla bojsänken som dessutom rullar trögt så har de ju sin plats på vinterhojen.

    /Mattias

    SvaraRadera
  2. "W240" = den effekt som krävs för att driva däcken framåt med en hastighet av 23 km/h på plan väg...

    SvaraRadera