Sidor

fredag 17 oktober 2014

Breaking news!

Rubrikvädret fortsätter i Västsverige och med regnet faller nivån hos dagstidningarna. Begreppet "oväder" har med oroväckande frekvens blivit synonymt med regnväder och när det dessutom uppträder på den del av året då man normalt förväntar sig "regn och rusk" så blir det ju rent komiskt.

Och när människor i resten av världen får lämna sina hem i panik till följd av jordskred, vulkanutbrott och tyfoner så hamnar selfie-svensken på löpsedeln iförd gummistövlar på riksvägen som torrläggs av sig själv på några timmar. Vi har helt tappat perspektivet och det gör mig lite ledsen.

Detta undantar förstås inte det faktum att människor i Sverige drabbas av översvämningar till följd av rikligt regn och att det lyfts fram i pressen som den upplevda lokala katastrof det är när åkern står under vatten. Men att allmänt "regn och rusk under hela helgen" i oktober skulle vara en nyhet av värde behöver jag hjälp med att förstå.

Huvudnyheten på gp.se fredagen den 17:e oktober. "Nederbörd och vind."

Bättre då att tala om "crossväder" inför den stundande andraomgången av CX-cupen. Alingsås och Allebike bjuder upp till gegg, för nog borde det vara skapligt surt i marken nu? Rapporter om idogt banarbete har läckt ut under veckan och verktygsbegrepp såsom "ringvält" och "traktor" har nämnts med förtroendeingivande ton.

Vi hoppas på en lerfest på fältet där jag bestyckad med mina Rhinotuber lyckas skovla mig framåt till något som liknar en poängplacering. Kroppen är fysiskt nedsatt, träningen åsidosatt och tankarna är någon annan stans. Cykeln är dock toppskick och det ska bli spännande att se vad det kan ge.

Vi ses på lördag!

1 kommentar:

  1. I really enjoy simply reading all of your web. Simply wanted to inform you that you have people like me who appreciate your work. Definitely a great post Bokep Bule Jablay Lagi Ngewe

    SvaraRadera