Sidor

fredag 10 december 2010

Slask och slir i söder.

Inför helgens CX Cup i Skåne så ser vädret faktiskt ut att kunna skapa riktigt intressanta förutsättningar. Efter en längre period med kallt väder och snö är det idag runt 5-6 minusgrader i Skåne. Dock ser det ut att ändra sig tills imorgon lördag, då ett regnväder med ett par plusgrader drar in på natten. Om det är fruset i marken och regnet öser ner, var tar vattnet vägen då? (förutom in i limskarven då...) Verkar alltså bli tungåkt, slaskigt och riktigt roligt i Åstorp.

Glatt ser det ut att bli även på söndagens tävling i Kristianstad då kallgraderna är tillbaka för att frysa slasket. Efter helgen är det fyra veckor till nästa cupdeltävling så kan man förutsätta att det inte kommer att sparas på varken kropp eller material och man kan bara fantisera om alla vackra släpp och uppställ som kommer att kunna bevittnas när alla går all-in inför julen.

Under veckan har en del tid spenderats i cykelverkstan under trappan hemma, vissa kallar det även för "vårt förråd". Fantasifullt. Har gjort iordning en särskild limningplats (mitt i dörröppningen) för att snabbt och effektivt kunna applicera lim på tuber och fälgar och systemet medger nu en hyfsad effektivt producerad volym. Detta innebär flera fördelar, bl.a. att all annan utrustning som råkar vara permanent eller tillfälligt placerad inom en armlängds radie också blir klistrade, ibland ihop med varann till nya intressanta skapelser. Vad sägs till exempel om en vindjacka med ett skoskydd på ryggen?

Fredag eftermiddag går till förberedelser inför helgen. Ett kortare träningspass ute ska hinnas med också, kanske rullar jag förbi det nya coola träningsområdet för cx som jag siktade under vår kvällspromenad igår. Om snön ligger kvar under nästa vecka så ska jag fixa ett träningsvarv i Mölndal och bjuda in er allihop till ett kvällsrace.

1 kommentar:

  1. Oj vad du limmar. Jag brukar bara limma på däck och fälg. Sittandes på en stol i vardagsrummet :D

    SvaraRadera